AZİZİYE'DE 2. ÇERMİK FESTİVALİ HEYECANI

Aziziye Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 2. Çermik Festivali’nin tanıtımı düzenlenen basın toplantısı ile yapıldı.

Aziziye Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Ilıca Çermik Festivalinin tanıtımı düzenlenen basın toplantısı ile gerçekleştirildi. Toplantıda festivalle ilgili bilgiler veren Başkan Muhammed Cevdet Orhan, festivalin çeşitli etkinliklerle gerçekleşeceğini söyledi. Başkan Orhan, Erzurum’un turizm merkezi olma yolunda ciddi adımlarla yol aldığını belirterek, “Aziziye Belediyesi olarak birincisini düzenlemiş olduğumuz Çermik festivalimiz vardı. Şimdi ise ikincisi başlayacak olan Ilıca Çermik festivali 28, 29 ve 30 Temmuz tarihleri arasında plandık. Çeşitli etkinliklerle bu festivalimizi gerçekleştireceğiz. Özellikle vurgulamak istediğim konulardan en önemlisi Erzurum bir spor ve turizm merkezi olma yolunda ciddi adımlarla yoluna devam ediyor. Erzurum denince akla kış turizmi geliyor. Bizim burada vurgulamak istediğimiz diğer konu da Erzurum’un termal potansiyelinin ön plana çıkarılmasıdır. Erzurum’da çok ciddi bir potansiyele sahiptir. Bundan sonraki süreç içerisinde de Erzurum’un gelecek vizyonu açısından da değerlendirdiğimizde kış turizminin yanında termal turizmin vurgusunu yapmak istiyoruz. Ilıca başta olmak üzere termali hem ülke genelinde hem de uluslararası platformlarda tanıtımını yapmak amaçlarımızdan bir tanesidir. Dolayısı ile Ilıca Çermik festivalini düzenlerken öncelikli amacımız hem Ilıca’nın hem de Erzurum’un tanıtımını yapmaktır” diye konuştu.

Düzenlenen basın toplantısının sonunda Başkan Muhammed Cevdet Orhan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

3 GÜN SÜRECEK FESTİVAL PROGRAMI

Erzurum Geleneksel Ilıca Çermik Festivali

Festival korteji, konserler, yöresel ürün standları, eğlenceler, gösteriler, yarışlar, çocuk oyun alanları ile Aziziye Belediyesi geleneksel 2. Ilıca Çermik Festivali

Organizasyon: Aziziye Belediyesi

Organizasyon Süresi: 28 Temmuz 2017 - 30 Temmuz 2017 (3 gün)

Yer: Ilıca Orhan Tavlı Stadı

3 gün sürecek festival boyunca yemek ve yöresel ürün standları, çocuk oyun alanları, Ilıca resimleri sergisi açık olacaktır.

2. Ilıca Çermik Festivali Organizasyon Program

1. Gün (28 Temmuz 2017 Cuma) Programı