3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayan Başkan Orhan, huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir toplum oluşturmanın engelli vatandaşların toplumla kaynaşması, toplumun onlara kucak açmasıyla mümkün olabileceğini belirtti.

Engellilere insanca yaşayabilecekleri bir ortam hazırlamanın toplumun her ferdinin ortak görevi olduğuna vurgu yapan Başkan Orhan, “Her zaman iç içe olduğumuz, dertleriyle dertlenip, sevinçleriyle coştuğumuz engelli vatandaşlarımıza belediye olarak her türlü desteği sunmanın gayretindeyiz. Onların sorunlarına çözüm üretmek, maddi ve manevi desteklerimizle yanlarında olmak öncelikli görevlerimizdendir. Hedefimiz, engellileri çalışan, üreten ve toplumla kaynaşmış olarak kendi kendilerine yeten bireyler haline getirmektir” dedi.

“Engellilerin yaşam içinde verdikleri mücadele ve elde ettikleri başarılar toplumun güç kaynağıdır” diyen Başkan Orhan, şunları söyledi: “3 Aralık Dünya Engeliler Günü, toplum olarak insani duygularımızın ön plana çıkması gereken önemli günlerimizden biridir. Engellerine rağmen sosyal ve ekonomik hayat içinde onurlu bir şekilde yaşamlarını sürdüren engellilere sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Onların yaşamlarını kolaylaştırarak, hizmetlerden eşit şekilde yararlanmalarını sağlamak çağdaş toplum olmanın gereğidir. Belediye olarak bu konuda üzerimize düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirmenin gayretindeyiz. Bu duygularla, Dünya Engelliler Günü’nün engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne katkı sunmasını temenni ediyorum"



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.