KIŞ MEVSİMİNİN AZİZİYE’YE MALİYETİ 700 BİN TL

Son yılların en ağır kış mevsimini geçiren Erzurum’da belediyelerin karla mücadele çalışmaları da ciddi maliyetler doğurdu. Hizmet alanı bakımından 1702 kilometrekare yüzölçümü ile Erzurum’un en büyük ilçelerinden birisi olan Aziziye’de belediye, Dadaşkent ve Ilıca’nın yanısıra 69 mahalle statüsündeki köyde de karla mücadele çalışması yaptı.  Karla mücadelenin maliyeti yaklaşık 700 bin lirayı bulurken, belediye ekipleri vatandaşın sorun yaşamaması için de gecesini gündüzüne kattılar. 70 kişilik ekibin yanı sıra greyderler, kepçeler, kamyon ve kamyonetlerle birlikte karla mücadele eden belediye, yoğun kar yağışının olduğu zamanlarda da iş makinesi ve ekipman kiralama yoluna gitti. Dadaşkent ve Ilıca’nın yanı sıra 150 kilometreyi aşan köy yollarında da defalarca yapılan karla mücadele çalışması belediyeye ciddi maliyet getirdi. Yaklaşık 800 bin ton kar kaldıran belediye, 700 bin liranın üzerinde bir kaynağı da kara harcadı.

KARLA MÜCADELE BELEDİYE İMKANLARINI ZORLADI…

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, son yılların en ağır kış mevsimini yaşadıklarını ifade ederek, karla mücadeleye aktarılan kaynağın belediyenin imkanlarını zorladığını ifade etti. İlçenin çok geniş yollardan oluşan Dadaşkent ve Ilıca’nın yanısıra 69 adet mahalle statüsündeki köyden de sorumlu olduğunun altını çizen Başkan Orhan, “Halkımızın kış mevsiminde sorun yaşamaması adına tüm imkanlarımızı seferber ettik. Belediyemizin araçlarının yetersiz kaldığı yoğun kar yağışlarında, iş makinesi kiralama yoluyla sorunu çözdük. Sonuçta mahalle aralarındaki yolları bile 15 metreyi aşan Dadaşkent ile birlikte Ilıca ve bağlı 69 mahalle statüsündeki köyümüzün yollarını sürekli açık tuttuk. Kış mevsiminde sadece karla mücadelenin belediyemize maliyeti 700 bin lirayı aştı. Halkımızın sıkıntı yaşamaması adına elimizden gelen gayreti sarfettik. Ağır kış şartlarına rağmen halkımızın ciddi sıkıntı yaşamaması bizim için önemliydi. Sabırlı bir şekilde yollarının açılmasını bekleyen hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Orhan, karla mücadele çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde yürütüldüğüne de vurgu yaparak, ilçeye desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile ekibine teşekkür etti. 



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.