ÖNCE İSTİŞARE, SONRA HİZMET

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçedeki mahalle muhtarlarıyla istişare ve değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Ilıca Termal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, AK Parti Aziziye ilçe Başkanı Gürbüz Keleş, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karaoğlan, İlçe Jandarma Komutanı Cem Karakaş ile başkan yardımcıları ve muhtarlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Orhan, belirli aralıklarla düzenledikleri istişare toplantılarıyla hizmet vizyonlarını güncelleyip, yol haritası belirlediklerini belirtti. Göreve başladığı günden itibaren istişare mekanizmasını hareket geçirerek ortak akılla hizmet ürettiklerinin altını çizen Başkan Orhan, istişareye dayalı yönetim anlayışıyla hizmetlerin daha etkin ve verimli bir şekilde yapıldığına vurgu yaparak, “Yaklaşık iki senedir bu şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bundan sonra da istişare odaklı çalışmaya devam edeceğiz. Tabi ki yönetim olarak taleplerin tamamına yüzde yüz olumlu cevap veremeyebiliyoruz. Ancak iki yıllık süreçte gerek Büyükşehir Belediyemiz ve gerekse Aziziye Belediyesi olarak, taleplerin tamamına yakınını yerine getirmiş bulunmaktayız. Bundan sonraki süreçte de mahallelerimizin acil olarak çözülmesi gereken sorunlarını belirli program dahilinde gidereceğiz.” diye konuştu.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da asfalt ve yol çalışmalarının son sürat devam edileceğine işaret eden Başkan Orhan, köy konağı ve sosyal donatı alanlarıyla ilgili çalışmaların da süreceğini sözlerine ekledi.

KAYMAKAM ÖZ: ÇOK İSABETLİ BİR TOPLANTI OLDU

Aziziye Kaymakamı Zafer Öz ise, Başkan Orhan’a istişare toplantısı düzenlemesinden dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “İlçe merkezi, mahalle ve köylerle ilgili kararlar alırken oturup değerlendiriyoruz. Hepinizin malumu son iki yıldan beri Büyükşehir yasasıyla beraber köy statüsündeki alanlarımızın tamamı mahalle oldu. Haliyle merkezde üç ve dışarıda 69 mahalle ile birlikte oldukça geniş bir coğrafyaya hizmet etmeye çalışıyoruz. Daha önce köylere hizmet götürme birliği olarak bu tarz toplantıları yılda en az iki kez yapıyorduk. Burada belediye başkanımızı kutlamak istiyorum. Şubat ayında henüz daha çalışmalar başlamadan hem planlama, hem de neler yapılabilir konulu istişare toplantısının yapılması çok isabetli oldu. Sizlerden istirhamımız mahalle ve köylerde yapılmasını istediğiniz işleri lütfen bizlere iletin.” ifadelerini kullandı.

Muhtarlarla yapılan istişare toplantılarının önemine dikkat çeken Kaymakam Öz, İçişleri Bakanlığı bünyesinde muhtarlarla ilgili daire başkanlığı oluşturulduğunu hatırlattı. Ayrıca muhtar.gov.tr adlı bir de web sitesi kurulduğuna işaret eden Öz, “Sizin kullanıcı adı ve şifreleriniz var. Burada devletimizin tüm birimleri, yerelde belediyemiz ve büyükşehir belediyemiz, merkezde İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, hakeza valiliğimiz, kaymakamlıklarımız bu dediğimiz değerlendirmeleri yapıyorlar. Bizler de bu anlamda sizlerin taleplerine, sizlerin bahsettiği konulara yabancı değiliz. İlgisine göre belediyelerimize gönderiyoruz. Bu bağlamda yaptığımız istişare toplantısı çok önemli.” şeklinde konuştu. Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini de ifade eden Öz, muhtarlardan birlik ve bütünlüğü her alanda sağlayarak, halka karşı daha müşfik ve daha kapsayıcı olarak, bir arada yaşamanın gereklerini yerine getirmelerini istedi.

KELEŞ: TEŞKİLATIMIZLA İLÇEMİZİN HİZMETİNDE OLACAĞIZ

AK Parti Aziziye ilçe Başkanı Gürbüz Keleş, yaklaşık bir ay önce göreve atandığını ve yönetimini oluşturarak hizmet için kolları sıvadıklarını belirterek, Aziziye’nin hizmette en önde gitmesi gereken ilçelerden birisi olduğunu söyledi. Bu noktada Türkiye’nin en genç belediye başkanıyla çalışmanın kendisi için önemli bir şans olduğunu kaydeden Keleş, şunları söyledi: “Aziziye’nin içinden çıkmış bir kardeşiniz olarak, Söğütlü köyünde lahana yetiştiriciliğinde bulunmuş, aldığı ürünleri at arabasıyla getirmiş halkın hizmetine sunmuş, çermikte beraber çimdiğiniz bir kardeşiniz olarak, ilçemizde oluşabilecek ya da var olan sorunların çözümü için elimizden gelen gayreti layıkıyla yapacağız. Bu noktada en büyük destekçimiz belediye başkanımız olacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da vereceği destekler için kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yine ilçemiz için önemli bir değer olan milletvekilimiz Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın da çalışmalarımıza büyük desteği olacağından eminim. Bizim ilçe teşkilatımız her zaman sizlerin ve vatandaşlarımızın hizmetine açık olacak. Her türlü sıkıntınızda çözüm bulabileceğimiz, bulamadığımız noktalarda üst mercilere taşıyacağımız şekilde halkımızın ve sizlerin hizmetinde olacağız. İnşallah en kısa zamanda mahallelerimizi yerinde ziyaret ederek, sorunları birebir de istişare edecek ve çözüm arayacağız. Bu noktada sizlerden desteklerinizi ve dualarınızı bekliyorum.”

MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR

Toplantının son bölümünde muhtarlar, belediyeden beklentilerini ve taleplerini aktardılar. Bu bölümde konuşan Geyik Mahalle Muhtarı Ali Rıza Daştan, “Muhtarlar olarak belediye başkanımızdan memnunuz. Hizmet alma noktasında sıkıntımız yok. Belediyeye makul bir talep için gittiğimizde istediğimizi alabiliyoruz. Kış ağır geçti. Buna rağmen yollarımız açık tutuldu. Bu yıl için biz Ovacık bölgesine sıcak asfalt istiyoruz. Gerek Büyükşehir ve gerekse Aziziye belediyemizin çalışmalarına minnettarız. Bizim muhtarlar olarak oturduğumuz yerde hizmet bekleme lüksümüz yok. Görevimiz devletin kapısını, kurumlarını aşındırarak hizmet getirmek. Bu noktada elimizden geleni yaparak, halkımıza hizmet getirme noktasında azami gayret sarf ediyoruz.”

İstişare toplantısına Başkan Orhan ile birlikte Başkan Yardımcıları Halil Özcan, İlhan Umut Akdaş ve Cihan Paloluoğlu da katıldı.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.