BAŞKAN ORHAN'DAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

 

 

 

Allah’ın (cc) insanları aynı şekilde yaratmadığı aşikardır. Bir kısım insanlar engelli olarak dünyaya gelebildiği gibi bir kısımları da hayatlarının ilerleyen dönemlerinde çeşitli sebeplerde engelli olabilmektedir. Ebedi bir saadeti kazanma hedefiyle dünyaya gönderilen insanın, buranın bir imtihan diyarı olması itibariyle dünyadaki her şeyin hikmet perdesi altında cereyan ettiğini unutmaması gerekir. İnsanın sahip olduğu veya olmadığı her şey imtihan vesilesiyledir. Bu bakış açısına göre sağlıklı olmak bir üstünlük olmadığı gibi, sağlıksız olmak veya uzuvlarını kaybetmiş veya herhangi bir vesile ile engelli olmak da değersizlik değildir.

Bu vesileye toplumsal hayata onurlu, etkin ve eşit bir şekilde katılmak, engelli veya engelsiz tüm bireylerin en tabii hakkıdır. Dolayısıyla nüfusumuzun önemli bir bölümünü teşkil eden engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitelerinin artırılması, kendi kendilerine yetebilecekleri fiziki şartların hazırlanması temel önceliğimizdir.

Öte taraftan engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşme sürecinde karşılaşacakları sorunların tüm vatandaşlarımızın rehberimiz olan Peygamber Efendimizin (sav) engelli sahabilere yaklaşımını ölçü olarak alıp, O’nun gibi engelli vatandaşlarımıza hususi ilgi göstermeleri ve bilinçli, duyarlı gayretleri ile zamanla aşılacağına inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın ve yine engellilere hizmet sunan birimlerde görevli tüm çalışanlarımızın gününü kutluyor, engelsiz bir dünya diliyorum. 

Muhammed Cevdet ORHAN

Aziziye Belediye Başkanı



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.