AZİZİYE’DE ‘ÇERMİK FESTİVALİ’ HEYECANI

Aziziye Belediyesi’nin öncülüğünde, Aziziye Kaymakamlığı, Aziziye Esnaf ve Sanatkar Odası ve Aziziye Muhtarlar Derneği’nin desteğiyle düzenlenen 1. Ilıca Çermik Festivali başlıyor. 7-8-9 Mayıs tarihlerinde Ilıca’da gerçekleştirilecek Çermik Festivali Erzurum’da ilk olma özelliği taşıyor.

Festival öncesi Erzurum’da Müceldili Konağı’nda Aziziye Kaymakamı Zafer Öz ve Aziziye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selim Alak ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Çermik festivaliyle ilgili bilgi verdi.

7 MAYIS’IN ÖNEMİ…

Festivalin düzenlendiği tarihlerle ilgili detayları paylaşan Başkan Orhan, Ilıca’da tarih boyunca kaplıcaların daha yoğun ve şifalı olduğuna inanılan tarihin 7 Mayıs olarak bilindiğini ifade ederek, sözkonusu tarihte çevre il ve ilçelerden insanların adeta Ilıca’ya akın ettiğini, çadırlar kurup, birlik, beraberlik içerisinde karşılıklı ikramların yapıldığını kaydetti.

Festivali geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarının altını çizen Başkan Orhan, “Termal tesislerimizin tanıtıma ihtiyacı var. Amacımız termal ve sağlık turizmi ile Erzurum’daki diğer turizm çeşitlerinin entegrasyonunu sağlayarak, yatırımcıları bölgemize çekmek. Bizim için bu büyük önem arzediyor. İlçemizin ve termal tesislerimizin tanıtım eksikliğini gidermek istiyoruz. Bunun ilk ayağını da festival oluşturuyor. Bu festival için yola çıktığımızda gördüğümüz manzara, Ilıca’ya gönül vermiş, Ilıca’da yaşayan insanlar ve şehir dışında yaşayan Ilıcalılar büyük ilgi ve alaka gösterdiler. Biz belediye olarak koordinasyon görevini üstlendik, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen, kaymakamlığımız, esnaf odamız ve muhtarlar derneğimiz destek oldular. Hemşehrilerimiz adına festivalimize destek olan herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

DOLU DOLU 3 GÜN…

Festivalin dolu dolu programlarla üç gün süreceğine işaret eden Başkan Orhan, “Kortej yürüyüşü ile başlayacak ve açılış programının ardından her akşam farklı sanatçılarımız konserler verecek. Standlarla Erzurum’un lezzetlerini ve ürünlerini sergileyeceğiz. Çocuk oyun alanlarında çocuklar oynayacak. Yani 7’den 70’e her kesimi ilgilendiren bir organizasyon olacak. Amacımız birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek tanıtıma katkı sunmak. Sonrasında da Ilıca’nın tanıtımla ilgili eksikliğini gidererek, önümüzdeki süreçte Ilıca’nın ismini ulusal ve uluslararası vizyonda canlı tutmak. Tüm hemşehrilerimizi şölen havasında geçecek festivalimize davet ediyorum.” diye konuştu.

KAYMAKAM ÖZ: GÜZEL BİR BİRLİKTELİKLE YOLA ÇIKTIK

Aziziye Kaymakamı Zafer Öz ise, güzel bir birliktelik oluşturarak yola çıktıklarını kaydederek, “Bölgemizin termal turizm merkezi olması yolunda çalışmalar var. Haliyle yatırımcıları da buraya çekmek istiyoruz. Şuan belediyemizce yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 380 konut 114 işyeri inşaatı başladı. Yatırımcıların da gelmesiyle Ilıca’nın bambaşka bir çehreye bürüneceği kanaatindeyim. Geride bıraktığımız günlerde belediyemizle bir araya gelerek el birliğiyle programlar düzenledik. Ramazanda sokak iftarları organize ettik. Oluşturduğumuz gönül birlikteliğine esnafımızın sanayicimizin ve işadamlarımızın da desteğini katarak güzel bir sonuç ortaya çıkardık. İnşallah ilimize, memleketimize ve ilçemize hayırlı olur.” şeklinde konuştu.

ALAK: 70 YILDIR ÖZLEMLE BEKLENİYORDU

“Aziziye’de 60-70 yıldır özlemle beklenen bir festivaldi.” ifadeleriyle konuşmasına başlayan Aziziye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selim Alak da, şunları söyledi: “Sayın başkanımız festival projesini anlattığında biz esnaflar olarak taşın altına elimizi değil, gövdemizi bile koymaya hazır olduğumuzu ilettik. Biz de esnafımızla istişare ettik. Ilıca tek vücut oldu. İnşallah bu festivali alnımızın akıyla gerçekleştireceğiz. Amacımız Ilıcamızın ismini tüm Türkiye’ye ve dünyaya duyurmak. İnşallah bunu başaracağız. Başta belediye başkanımız ve kaymakamımız olmak üzere, emeği ve desteği bulunan tüm kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri ile esnafımıza teşekkür ediyorum.” 



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.