…VE TERMALSPOR FİNALDE…

Hentbol 2. Liginde yarı final maçları tamamlandı. Aziziye Belediyesi Termalspor kulübü hentbol takımı yarı finalde üç maçını da kazanarak adını finale yazdırdı. Ankara’da Türkiye Hentbol Federasyonu Salonu’nda Kayseri Gençlik Spor ile kritik maça çıkan Termalspor, rakibini 32-26 mağlup ederek, finale yükseldi. Termalspor önümüzdeki hafta yine Ankara’da final maçlarına çıkacak. Dört takımın karşılaşacağı final maçlarında ilk iki sırayı alan takımlar Hentbol 1. Ligi’ne yükselecek.

Ankara’da üç gün üst üste yarı final maçı oynayan Termalspor, rakiplerine geçit vermedi. Cumartesi günü İstanbul Ünivesitesi’ni 42-20, Pazar günü Diyarbakır Kayapınar Belediyesi’ni 37-19’luk skorlarla geçen Termalspor, bugün karşılaştığı Kayseri Gençlikspor’u da 32-26 mağlup ederek finale yükseldi. Termalspor böylece bu sezon oynadığı 14’ü grup, 3’ü yarı final olmak üzere 17 maçın tamamını kazandı.

Termalspor Antrenörü Ali Erzurumluoğlu, adım adım birinci lige yürüdüklerini ifade ederek, takımının üç gün üst üste zorlu maçlar oynadığını, buna rağmen mağlubiyet yüzü görmeden finale yükseldiklerini söyledi. Birinci lig yolunda son viraja girdiklerini belirten Erzurumluoğlu, “Önümüzdeki hafta sonunda tamamı final niteliğinde üç maça çıkacağız. İnşallah bu maçları da kazanarak emeklerimizin karşılığını alacak ve önümüzdeki sezon Hentbol Birinci Ligi’nde mücadele edeceğiz.” diye konuştu.

AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ertuğrul Sevüktekin ile birlikte takımı Ankara’da yalnız bırakmayan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da, yarı finali de kayıpsız geçerek finale yükselen Termalspor, teknik heyeti ve oyuncularını tebrik etti. Aziziye ve Erzurum ismini Termalspor’un layıkıyla temsil ettiğini ifade eden Başkan Orhan, “Birinci lig hedefiyle yola çıkan Termalspor’un elde ettiği başarı bizleri ve hemşehrilerimizi gururlandırdı. Takımımızın önümüzdeki hafta oynanacak final maçlarından da alnının akıyla çıkacağına inanıyoruz. Bu üstün başarılarından ve ilçemizin tanıtımına katkılarından dolayı teknik heyeti ve oyuncularımızı yürekten kutluyor, final maçlarında da başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Hentbol 1. Ligi’ne yükselecek iki takımı belirleyecek olan maçlar, 27-29 Mart tarihleri arasında Ankara’da oynanacak.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.