AZİZİYELİ ÇOCUKLAR TİYATROYA DOYDU

Aziziye Belediyesi, “La Fonten Orman Mahkemesi”nde adlı çocuk oyununu ilçedeki çocuklarla buluşturdu. Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu ve Sadri Alışık Kültür Merkezi oyuncularının rol aldığı oyun, Aziziye Belediyesi’nin ev sahipliğinde Hizmetiçi Eğitim Merkezi Salonu’nda sahnelendi. Haftasonu sahnelenen oyunu Aziziye ilçesindeki ilk ve ortaokul öğrencileri izledi. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, oyunu eşi Melike Orhan ve minik kızı Zeynep Berra ile birlikte izledi.

Yönetmen ve oyuncuları tebrik eden Başkan Orhan, çocuklara yönelik yaptığı konuşmada, “Bugünün çocukları olan sizler, yarının sahipleri olacaksınız. Sizlerle el ele vererek, bu güzel ilçemizi yarınlara birlikte taşıyacağız. Yaşadığımız bu çevre hepimizin ve bu konuda kendi hassasiyetimiz kadar, çevremizdekileri de sorumluluk anlamında uyarmalıyız. Bu manada ilçemizdeki çocuklara ve gençlerimize güveniyoruz.” dedi. Başkan Orhan, oyunculara Erzurum hatırası olarak hediye takdim etti.

ÇEVRE BİLİNCİ, HAYVAN VE DOĞA SEVGİSİ

Türk Çocuk Edebiyatı'nın önemli yazarlarından Yalvaç Ural'ın kaleme aldığı oyun, 2010 yılında Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle çocuklara çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisi aşılamak hedefiyle hazırlandı.

La Fonten Orman Mahkemesi’nde oyununda, insanların çevreyi koruma konusundaki özensizlikleri ve bilinçsizlikleri nedeniyle gün geçtikçe bozulan doğal döngüye dikkat çekiliyor. Her geçen gün doğadaki düzenin bozulmasından endişelenen hayvanlar, sonunda Aslan Kral'ın tavsiyesine uyarak şehre gidiyorlar ve kendilerini anlayacak tek insan olan La Fonten'den yardım istiyor. Klasik La Fonten masallarının yaratıcı bir bakışla yeniden uyarlaması olan oyunda ana fikir olarak, bugünden gerekli önlemler alınmadığı takdirde gelecekte dünyamızın ve dolayısıyla bugünün çocuklarının yaşayacakları olumsuzluklar gösteriliyor. Büyükler olarak anne babaların yaptığı hatalar yüzünden geri dönülmez bir noktaya gelmeden önce, bugünün çocukları uyarılıyor ve onlara her şeyin hala düzeltilebileceği umudu aşılanıyor.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.