SEKMEN VE ORHAN MUHTARLARI DİNLEDİ

Yaklaşık 5 saat süren toplantı oldukça verimli geçti. 
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Aziziye ilçesindeki muhtarlarla biraraya gelerek sorunları dinlediler. Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya, Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Remzi Ertek, Büyükşehir Belediyesi’nden daire başkanları, Aziziye Belediyesi başkan yardımcıları ile ilgili müdürler katıldı. Aziziye İlçesindeki 69 muhtarın katıldığı toplantıda, köylerin sorunları masaya yatırıldı. Toplantıda tüm muhtarlara formlar dağıtılarak, su, kanalizasyon, yol, köy meydanı ve diğer sorunlarla ilgili yazılı olarak sorunlar alındı. Daha sonra muhtarların beklentilerini tek tek sözlü olarak dinleyen Başkan Sekmen ve Orhan ile birlikte diğer ilgililer tek tek not aldılar. Başkan Sekmen, muhtarların aktardığı sorunların Büyükşehir ve Aziziye Belediyesi işbirliğiyle çözüleceğini ifade ederek, diğer kurumlarla bağlantılı olan sıkıntıların da ilgili kurumlara iletileceğini ve takibinin yapılacağını ifade etti.
ÖNCELİK SIRASINA GÖRE, SORUNLAR TEK TEK ÇÖZÜLECEK
Sorunların öncelik sırasına göre çözüleceğini dile getiren Başkan Sekmen, “Muhtarlarımızın beklentilerini alıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ilgili birimleri ve ilçe belediyelerimiz süratle yerine giderek, bu sorunları çözecekler. Su ve kanalizasyon başta olmak üzere, ana yolların asfaltı bize ait. Bir kere bu yol problemini çözmek zorundayız. Köylerimizin içini bile çamurdan kurtaracağız. Çünkü bu şehirde gördüğüm önemli bir eksiklik, anayolu yapıyorlar, köyün içine gelince çamur. Ya kardeşim orayı da asfaltlasana… Hiç olmazsa vatandaş bir çamurdan kurtulsun. Bunları yapacağız, ama su takviyesi, su ilavesi var mı, yok mu listeleri gözden geçireceğiz. Allah nasip ederse sonrası 1-2 yıl da vurup atacağız. Rahat olun. Siz bana destek verdiniz, ben de size destek vereceğim. Eğitime büyük önem veriyoruz. Çocuklarımızın mutlaka okuması lazım. Diğer sorunlarımızı inşallah peyderpey azaltacağız.” diye konuştu.
İLÇELERE VETERİNER HEKİM
İlçelere veteriner hekim sözü verdiğini ve yakında atamaların yapılacağına vurgu yapan Başkan Mehmet Sekmen, “Görevlendireceğimiz veteriner hekimin yanında bir iki eleman olacak. Gelip köylerde size, sütçülük yapıyorsanız sütçülüğe, etçilik yapıyorsanız etçilik üzerine tavsiyelerde bulunacak. Diyelim ki sizin ineğiniz 150 kilo, elin ineği 500 kilo süt veriyorsa, biz de ineklerimizi 500 kiloya çıkartacağız. Elin adamı nasıl yaptıysa biz de yapacağız. Madem emek sarfediyoruz, emeğimizin karşılığını alalım. Veteriner hekim gelip bu eğitimleri sizlerle birlikte yapacak. Biz de destek vereceğiz.” ifadelerini kullandı.
ORHAN: BELLİ BİR PROGRAM DAHİLİNDE İLÇEMİZİN HER KÖŞESİ HİZMETE DOYACAK
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da, köylerle ilgili yapılacak çok iş olduğunu belirterek, muhtarların taleplerinin alındığını ve yapılacak işlerle ilgili ön hazırlık çalışmalarının da tamamlandığını belirtti. “Belediyemizin kendi imkanlarıyla ve Büyükşehir Belediyemizin destek ve yardımıyla yapabileceğimiz işler var.” diyen Başkan Orhan, “İşte toplantımızın amacı, bu koordinasyonu en güzel şekilde sağlayabilmek ve sizleri direkt Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Bey’le de bu konuda diyaloğa geçirerek taleplerinizi, isteklerinizi, mahallelerimiz için yapılacak olan projeleri ve çalışmaları nasıl koordine edebiliriz, nasıl yapabiliriz, bunları belirlemek. Her zaman için ifade etmiş olduğumuz yöntem yine aynıdır. Kısa, orta ve uzun vadede yapılacak işlerin iyi bir plan dahilinde yapılması ve bunların yapılması ile birlikte sizin de bu konuda ihtiyaçlarınızın tamamının bu süreç içerisinde karşılanmasını sağlamak olacaktır. Bu, Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyemiz ve diğer ilgili kuruluşların katkısıyla ve koordinasyonuyla olacaktır. Bizde şuana kadar muhtarlarımızdan gelen dilekçelerin tamamının ve taleplerinin ne olduğunun listesi var. Bunların bir kısmını programa alabildik, bir kısmı ile ilgili de Büyükşehir Belediyemizden destek sağlamamız ve bazı kamu kuruluşlarından destek almamız gerekiyor. Hep birlikte beraber çözüm üreteceğiz. Bu hizmetlerin tamamı bir süreçtir. Bu süreç belli bir program çerçevesinde olursa en çok ihtiyaç duyulan hizmet neyse, en güzel şekilde de mahallelerimize yansımış olacaktır. Dolayısıyla bu istişarelerin ve toplantıların yapılması da çok büyük önem arzetmektedir.” diye konuştu.
ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek de toplantıda, köy ve mezralarla birlikte yaklaşık 1550 yerleşim yerine hizmet vereceklerini ifade ederek, belli bir program çerçevesinde su ve kanalizasyonla ilgili tüm sorunların çözüleceğini vurguladı.
69 mahalle muhtarının katıldığı toplantı, yaklaşık 5 saat sürerken, Başkan Sekmen ve Orhan’ın muhtarları tek tek dinleyerek not almaları dikkat çekti. Oldukça verimli geçen toplantıda muhtarlar da sorunlarını birebir aktarmanın memnuniyetini dile getirerek, Başkan Sekmen ile Orhan’a teşekkür ettiler.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.