Başkanın Özgeçmişi

Muhammed Cevdet ORHAN;

1984 yılında Erzurum’da doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Erzurum’da tamamladı. Erzurum Atatürk Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü’nden 2004 yılında mezun oldu.

Öğrencilik döneminde özel sektörde “Proje Koordinatörü” olarak görev alan Orhan, aynı yıllarda Erzurum Genç MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde de bulundu.

2005-2007 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Danışmanlık görevini yürüttü.

2007 yılında AK Parti Genel Merkezi, Teşkilat Başkanlığı’nda Danışman olarak görev alan Orhan, AK Parti Genel Merkezi’nde 2011 yılına kadar Seçim İşleri Başkanlığı ve Genel Sekreterlik birimlerinde de yine Danışman olarak hizmet verdi. 

13 Nisan 2008 tarihinde gerçekleştirilen “AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları 2. Olağan Büyük Kongresi”nde MKYK Üyeliği’ne seçildi. AK Parti Gençlik Kolları bünyesinde 16 Eylül 2011 tarihine kadar Seçim İşleri Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 

16 Eylül 2011 tarihinde İçişleri Bakanlığı, Bakanlık Müşavirliği görevine getirildi.

30 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimlerinde AK Parti'den aday adayı olmak için Bakanlık Müşavirliği görevinden istifa etti.

30 Mart 2014 seçimlerinde AK Parti’den Aziziye Belediye Başkan Adayı olan Muhammed Cevdet Orhan, seçim sonrası Aziziye Belediye Başkanı oldu. Belediye Başkanlığı görevini yürütürken Erzurum Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Çevre Teknolojileri Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisansını tamamlayarak “Çevre Yüksek Mühendisi” unvanını almaya hak kazandı.

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimlerinde yeniden AK Parti’ den aday olarak gösterilen Orhan, ikinci kez Aziziye Belediye Başkanlığı görevine seçildi.

Aziziye Belediye Başkanı Orhan, Evli ve 3 çocuk babasıdır.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.