BAŞKAN ORHAN’DAN KADINLAR GÜNÜ JESTİ

Ak Parti Aziziye İlçe Başkanı Gürbüz Keleş ve Kadın Kolları Başkanı Mualla Turan Saykal ile birlikte belediyede çalışan bayan personellere gül hediye ederek, kadınlar gününü kutlayan Başkan Orhan, daha sonra ilçedeki Aile Sağlığı Merkezleri’nde görev yapan sağlık görevlileri ile vatandaşlara gül takdim etti. Kadınlar Günü dolayısıyla daha sonra ilçedeki semt pazarını ziyaret eden Başkan Orhan, İlçe Başkanı Keleş ve Kadın Kolları Başkanı Saykal, buradaki kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü gül hediye ederek kutladılar.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Toplumun ve ülkenin huzuru, kadının mutluluğuyla mümkündür. Toplumun dinamizmi olan kadınlar yeni Türkiye’nin simgesi, yarınların teminatıdır.” dedi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ziyaretler gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Orhan, “Dünya Kadınlar Günü içinde bulunduğumuz yüzyılın başlarından bu yana tüm dünyada kadınların daha hakça, daha insanca yaşam özelliklerini dile getirdikleri bir mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanmaktadır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, bu konuda bir farkındalık oluşturulması ve çözümler bulunması yolunda önemli bir gündür. Kadınların kendi hakları uğrundaki mücadeleleri daha eşitlikçi bir toplum oluşturulmasını sağlamak ve buna bağlı olarak da toplumun bütünü açısından demokratik bir anlam taşımaktadır. Eski uygarlıklardan 570’li yıllara kadar kadınlar hakettiği değeri bulamamış, hakları gasp edilmiştir. Ancak Peygamber Efendimiz “Cennet anaların ayağı altındadır” diyerek kadınlarımızın değerini yeniden tesis etmiştir. Bizim tarihimizde ise kadın geçmişten günümüze her zaman hak ettiği değeri görmüştür. Kadınlar hayatın her alnında aktif rol almışlardır. Kimi zaman Hakan’ın yanında bilge bir eğitmen, kimi zaman Aziziye’de Nenehatun, 15 Temmuz’da tanklara siper olmuş bir kahraman, kimi zaman vatan toprağına düşen bir şehit kanı, kimi zaman aşımızda tuz, kimi zaman canımızda canan olmuştur. Muasır medeniyet seviyesine ulaşmanın şartı kadınların iyi yetişmesidir. Kızlarımızın iyi eğitim alması bir Milleti yeniden ihya edebilir. Çünkü; iyi kadın, iyi aileyi vücuda getirir, iyi aileden iyi bir millet doğar. Unutulmamalıdır ki, toplumları derinden sarsan sayısız sorunun yaşandığı günümüz dünyasında, insanlık onuruna yakışır aydınlık geleceğin inşası için hepimize sorumluluklar düşmektedir. Bu sorumluluklardan biri ise kadının insan hakları mücadelesine destek vermektir. Bu duygu ve düşüncelerle çağdaş, demokratik, ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmeleri etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan yararlanmalarının sağlanması adına 2017 yılında daha büyük atılımların olmasını temenni eder, başta kahraman mehmetçiklerimizin ve şehitlerimizin anne ve eşleri olmak üzere, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, saygılar sunuyorum.”



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.