AZİZİYE’DEN TARİHİ BİR HİZMET DAHA

Aziziye Belediyesi, Dadaşkent’te 30 yıla aşkın süregelen tapu sorununa çözüm oldu. Dadaşkent’in ilk yerleşim alanı olan Özdoğukent’in kuruluşundan beri süren bağımsız bölüm karışıklıkları nedeniyle, konut satışlarında, devirlerde ve özellikle kredi işlemlerinde ciddi sorunlar yaşanıyordu. Vatandaşların seçim döneminden itibaren dile getirdikleri sorunla ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nü harekete geçiren Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçe için tarihi bir problemi daha ortadan kaldırdı.

Kentin kronik sorunlarını birer birer çözüme kavuşturan Aziziye Belediyesi, Dadaşkent’teki tapu sorununu da çözerek vatandaşların yüzünü güldürdü. Parsel ve bağımsız bölüm numarası karışıklıkları nedeniyle yıllardır satışlarda, devirlerde, özellikle banka ve finans kuruluşlarında yapılan işlemlerde yaşanan sorunlar çözüme kavuştu ve yaklaşık 2 bin aile tapusuna kavuştu.

HALKA HİZMETİ, HAKK’A HİZMET BİLİYORUZ

Tapuların dağıtılması nedeniyle Belediye Nikah ve Konferans Salonu’nda bir tören düzenlendi. Törene Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Başkan Yardımcısı İlhan Umut Akdaş, Selçuklu Mahalle Muhtarı Şinasi Terzioğlu, Saltuklu Mahalle Muhtarı Gürbüz Özer ve vatandaşlar katıldı. Burada bir konuşma yapan Başkan Orhan, “Halka hizmeti, Hakk’a hizmet olarak şiar edinmiş bir hareketin neferi olarak, ak belediyecilik anlayışıyla ilçemizin sorunlarını birer birer çözüyoruz.” dedi. Tapu sorununun aslında belediyeyi ilgilendiren ya da belediyenin görevlerinden birisi olmadığının altını çizen Başkan Orhan, “Bizler ak belediyecilik anlayışıyla sizlere hizmet ederken, problemlerin çözümü noktasında, hangi konularda hangi kurumlarla entegrasyon kurup çalışabiliriz bunun çabası içerisinde olduk. Öncelikle analizini yaptık ve sonrasında problemin çözümü noktasında bir birlik, beraberlik ve diyalog sağlandığında çözümün olabileceğini gördük. Hemşehrilerimizin bu bağlamda çok ciddi mağdur olduğunu ve özellikle konutların satışında hele hele kredili satışlarda işin içine banka ya da finans kuruluşları girdiği zamanlarda bu durumun çok ciddi sıkıntılar oluşturduğunu tespit ettik. Bizi harekete geçiren önemli noktalardan birisi de bu oldu. Dolayısıyla hem büyüklerimizden aldığımız destek, hem de ak belediyecilik anlayışıyla Türkiye’de ve Erzurum’da örneğine az rastlanır bir çalışma gerçekleştirdik.” diye konuştu.

KURUMLARARASI İŞBİRLİĞİYLE ÇÖZÜLDÜ

İlçe sakinlerinin cebinden tek kuruş çıkmadan, bütün masrafları belediyenin üstlenerek Dadaşkent’in en büyük sorunlarından birisinin çözüldüğüne işaret eden Başkan Orhan, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesine istinaden parsellerde ve bağımsız bölümlerde yer alan karışıklıkları Kadastro, Tapu, Büyükşehir Belediyesi ve Aziziye Belediyesi olarak el birliğiyle ortadan kaldırdıklarını kaydetti. İlçe halkının yüzünü güldüren tapu sorununun çözümünün ciddi ve özverili bir çalışmanın emeği olduğuna vurgu yapan Başkan Muhammed Cevdet Orhan, “Başta İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden sorumlu Başkan Yardımcımız İlhan Umut Akdaş olmak üzere, ekibine özellikle teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’e, Tapu Kadastro Müdürlüğü’ne ve LİHKAP’a (Lisanslı Harita Bürosu) teşekkürü bir borç biliyoruz.” ifadelerini kullandı. Başkan Orhan, hükümete, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a ve Erzurum milletvekillerine de, yerel yönetimler olarak hazırladıkları projelere ve çalışmalarına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

BAŞARINI SIRRI; İNANMAK VE DİSİPLİNLİ ÇALIŞMAK

İlçenin yıllarına damga vurmuş sorunların çözümünün, sağlam irade, ciddi ve disiplinli bir çalışmanın eseri olduğunu kaydeden Başkan Orhan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir kere öncelikli olarak problemi çözemeye inanmak lazım. İnanmadığınız bir şeyi başaramazsınız. Bizler tapu sorunun çözümüne inandık. Disiplinli ve koordineli bir şekilde çalıştık. İlçemizin en büyük sitesi olan Özdoğukent’ten çalışmayı başlattık ve yaklaşık 2 bin tapu düzeltildi. Burada mahallelerimizde yürüttüğümüz çalışmalara katkılarından dolayı muhtarlarımıza da özellikle teşekkür ediyorum. Bu sorunların çözümü noktasında hemşehrilerimizin de desteği çok büyük. Onlardan aldığımız, güç ve duayla başarıyoruz. Bundan sonraki süreçte de desteğinize ve dualarınıza ihtiyacımız var. Biz durmak yok yola devam şiarını ilke edinmiş bir hareketin neferleriyiz. Bu doğrultuda emin adımlarla hedefimize yürüyor, ilçemize ve hemşehrilerimize hizmet etmekten büyük onur ve mutluluk duyuyoruz.”

MUHTAR TERZİOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ

Selçuklu Mahalle Muhtarı Şinasi Terzioğlu da, tapu sorununun bir yıla aşkın süren bir çalışmanın eseri olduğunu belirterek, “90’lı yıllardan beri süren bir sorun çözüme kavuşturuldu. Burada Belediye Başkanımıza ve ekibine özellikle teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Dadaşkent’in geçmişten gelen ciddi sorunlarının olduğuna işaret eden Terzioğlu, “Bunlardan birisi tapu problemiydi ve Özdoğukent’ten başlayarak adım adım bu tapu sorunu çözülüyor. Mahallemizde dört tane ilk ve ortaokul vardı, başkanımızın girişimleriyle mahallemize lise kazandırıyoruz. Özdoğukent’te yağmur yağdığında su baskınları meydana geliyordu, belediyemizin ve büyükşehir belediyemizin girişimleriyle bu sorun da büyük ölçüde çözüldü. Halkımıza daha iyi hizmet vermek için yapılan muhtar konakları tamamlandı. Bizim işimiz muhtarlar olarak, doğruyu da yanlışı da ortaya koymak. Sonuçta ilçemizde son dönemlerde çok güzel işler yapılıyor ve bu yapılanlar takdiri hak ediyor. Emeği geçen herkese mahalle sakinlerimiz adına teşekkürü bir borç biliyorum.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

MUHTAR ÖZER: TAKDİRE ŞAYAN HİZMETLER VAR

İlçenin devasa problemlerinin kısa sürede çözüme kavuştuğunu belirten Saltuklu Mahalle Muhtarı Gürbüz Özer ise, Başkan Orhan’ın gençliğin verdiği enerji ve dinamizmle önemli hizmetler gerçekleştirdiğini, bu çalışmaların da takdire şayan olduğunu ifade etti.

Konuşmaları ardından Selçuklu Mahalle Muhtarı Şinasi Terzioğlu, 30 yıla aşkın tapu sorununa çözüm üreten Başkan Orhan’a mahalle sakinleri adına bir plaket takdim etti. Daha sonra hazırlanan tapular, Başkan Orhan, Yardımcısı Akdaş ve muhtarlar tarafından katılımcılara dağıtıldı.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.