BAŞKAN ORHAN, ALMAN FEDERAL MECLİSİ’NİN KARARINI KINADI

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Alman Federal Meclisi’nin Ermeni iddialarına ilişkin kararının tarihi gerçeklerden uzak, siyasi bir karar olduğunu söyledi.

Başkan Orhan, Alman Federal Meclisinin 1915 olaylarıyla ilgili sözde ‘soykırım’ tasarısını kabul etmesine sert tepki gösterdi. Birinci Dünya Savaşı sırasında Anadolu'nun birçok yerinde olduğu gibi Erzurum'da da büyük vahşetler gerçekleştirdiğini, hatta en büyük katliamı Erzurum'da yaptıklarını ifade eden Başkan Orhan, “Bu vahşet ve insanlık dışı katliamların en büyük izlerini halen daha ilimizde ve ilçemiz Aziziye’de görmek mümkündür. Erzurum’da ilçemiz sınırları içerisinde yer alan bir çok mahalle ve köyde olduğu gibi, Tercan’dan başlayıp Cinis, Alaca, Ilıca, Dutçu, Tepeköy, Pasinler, Sarıkamış, Iğdır ve Hocalı Azerbaycan yöresine kadar bu hatta çok sayıda katliam yapılmıştır. Erzurum merkezdeki Yanıkdere'de, Karskapı'da, Ezirmikli Osman Ağa ve Mürsel Paşa konaklarında, Firdevsoğlu Kışlası'nda, tam bir Müslüman Türk soykırımı gerçekleştirilmiştir. Erzurum’un hemen her mahalle ve sokağında Ermeni vahşetinin izlerini görmek mümkündür. Alman Federal Meclisi üyeleri eğer birazcık izan ve vicdan sahibi iseler ve eğer insanlıktan zerre kadar nasiplenmiş iseler, gelsin de Erzurum’da yaşanan Ermeni vahşetlerini yerinde görsün, kararlarını bir kez daha gözden geçirsinler. Bu karar, diasporanın çirkef emellerine alet olan Almanya için utanç vesilesi olacak, tarih bu karara destek verenleri nefretle anacaktır. Ermeni vahşetinin en büyük acılarını yaşayan Erzurumlu değerli hemşehrilerimiz adına, Alman Federal Meclisi’ni kınıyor, bir an önce bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz.”  



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.