TERMALSPOR SÜPER LİG’DE

Aziziye Belediyesi Termalspor Kulübü hentbol takımı Süper Lig’e yükselerek büyük bir başarının altına imza attı. Erzurum tarihinde ilk defa bir takım hentbol süper ligine yükselirken, Termalspor, 2016-2017 sezonunda Anadolu’nun hentbol süper ligindeki tek temsilcisi olacak.

Kurulduğu ilk sezonda hentbol ikinci ligini namağlup lider tamamlayarak birinci lige yükselen ve burada müthiş bir performans ortaya koyan Termalspor, normal sezonu lider tamamlayarak play off müsabakaları oynamaya hak kazandı. Play off yarı final ve final müsabakalarında da üstün bir performans ortaya koyan Termalspor, 10 gün içinde oynadığı birbirinden zorlu altı maçtan da alnının akıyla çıkarak, hentbol süper ligine yükseldi. Termalspor Doğu Anadolu Bölgesi’nin Süper Lig tarihinde mücadele edecek ilk takımı olurken, önümüzdeki sezon da Ankara’nın doğusunda Süper Lig’in tek temsilcisi olarak, adeta Anadolu’nun sesi ve yüreği olacak.

ORHAN: ERZURUMUMUZA HAYIRLI OLSUN

Termalspor’un maddi ve manevi her zaman yanında olan Aziziye Belediye Başkanı ve Termalspor Onursal Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, elde ettikleri büyük başarıdan dolayı, yönetim, teknik heyet ve oyuncuları kutladı.

Termalspor’un elde ettiği başarıyla sadece Erzurum’a değil, Doğu Anadolu’ya yeni bir soluk ve heyecan getireceğini kaydeden Başkan Orhan, “Bu gurur Erzurum’undur. Hemşehrilerimize, ilçemize ve bölgemize hayırlı olsun. Anadolu’nun zirve şehri olan Erzurum, önümüzdeki sezon Termalspor ile hentbolda da yükselen değeri ve sesi olacaktır.” dedi.

Termalspor ile Erzurum’a bu gururu yaşattıkları için büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Orhan, “Erzurum, sporun her branşında altın çağlarından birini yaşıyor. BB Erzurumspor’umuz şampiyonluğa koşarken, Termalspor’umuz da hentbolda süper lige yükseldi. İnşallah bu başarılar artarak devam edecek ve Erzurum sporun her branşında en üst liglerde temsil edilecektir. Biz buna inanıyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde sporun her branşına elimizden gelen desteği veriyoruz. “ ifadelerini kullandı.

GÜLAKAR: İNANDIK VE BAŞARDIK

Termalspor Kulübü Başkanı Abdullah Gülakar da, hentbol takımının iki yıl önce kurulduğunda süper lig hedefiyle yola çıktığına vurgu yaparak, ikici ligden namağlup birinci lige, buradan da süper lige yükselen takımlarının örnek bir performans ortaya koyduğuna işaret etti. Erzurum tarihinde ilk defa hentbol süper liginde temsil edileceğini ve bunun da kendileri için büyük gurur kaynağı olduğuna dikkat çeken Gülakar, “Teknik heyetimiz ve oyuncularımızla yönetim olarak kenetlendik ve süper lig hedefine odaklandık. Biz iki yıl önce takımı kurduğumuzda hedefimizin süper lig olduğunu vurgulamıştık. Yeni bir kulüp olmamıza rağmen, inanmış bir ekiple yola çıktık. Yönetim, teknik heyet ve oyuncularımızla oluşturduğumuz sinerjinin yanı sıra özellikle iç saha maçlarında taraftarımızın da desteğini arkamıza alarak, büyük bir başarı örneği sergiledik. Bizlerden desteğini esirgemeyen başta onursal başkanımız Muhammed Cevdet Orhan olmak üzere, fedakar taraftarımızı ve bize bu gururu yaşatan oyuncularımız ile teknik heyetimizi yürekten kutluyorum.” diye konuştu.

ERZURUMLUOĞLU: BİR RÜYA GERÇEK OLDU

Termalspor Antrenörü Ali Erzurumluoğlu ise, Erzurum’da hentbola gönül verenler olarak elde edilen başarının çok önemli olduğunu kaydetti. Erzurum’un geçmiş yıllarda zaman zaman alt liglerde temsil edildiğini belirten Erzurumluoğlu, “Bir rüya gerçek oldu. Hedefimiz yıllardır, Erzurum’u hentbol branşında süper lige taşımaktı. Bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen, maçlarımızı izleyerek moral ve motivasyon kaynağımız olan belediye başkanımızla birlikte, taraftar, yönetim, teknik heyet ve oyuncularımızla güzel bir sinerji oluşturduk. Erzurum’un bir hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Termalspor’un önümüzdeki sezon Anadolu’nun sesi ve yüreği olacağını söyleyen Erzurumluoğlu, Ankara’nın doğusunda hentbol süper ligindeki tek temsilcinin Termalspor olacağına işarete ederek, “Biz sorumluluğumuzun farkında ve bilincinde olacağız. İnşallah Süper Lig’e yükselmekle birlikte, burada kalıcı olup, Erzurum’u ve Anadolu’yu en iyi şekilde temsil edeceğiz.” şeklinde konuştu.

MADALYA VE PLAKETLER ÖNDER’DEN

Termalspor Play Off final müsabakalarının ilk maçında Beykoz Belediyespor’a 32-29 mağlup olurken, ikinci maçında Selçuklu Belediyespor’u 31-29 ve son maçında da Yozgat Bozokspor’u 32-28 yenerek, Süper Lig’e yükseldi. Aziziye Belediyesi Termalspor takımına, madalya ve plaketini MHK eski Başkanı Mehmet Önder takdim etti. Termalspor’un plaketini kulüp başkanı Abdullah Gülakar aldı.

Termalspor yönetim, teknik heyet ve oyuncular kenetlenerek uzun süre elde ettikleri başarıyı kutladılar.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.