AZİZİYE’DE 23 NİSAN COŞKUSU BAŞLADI

Aziziye’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu başladı. Aziziye Belediyesi, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında ilçedeki anaokulu öğrencilerini kukla oyunu ile tanıştırdı. “Bal Böceği Tohumları” adlı müzikli kukla çocuk oyununu miniklerle buluşturan belediye, çocukları eğlendirerek toplumsal kuralları öğretiyor. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın da zaman zaman eşlik ettiği gösterilerde minik çocuklar, kukla oyunuyla eğlenceli ve heyecanlı anlar yaşıyorlar. Çocukların büyük ilgi gösterdiği Başkan Orhan, onlarla yakından ilgilenerek, fotoğraf çekilmeyi de ihmal etmiyor.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçede ilk defa bir kukla oyununu çocuklarla buluşturduklarını belirterek, onlara eğlenerek uyulması gereken toplumsal kuralları aşılama gayretinde olduklarını ifade etti. Çocukların büyük zevkle oyunları izlediğini ifade eden Başkan Orhan, “Belediye olarak, büyüklere, gençlere ve çocuklara yönelik farklı sosyal sorumluluk projeleri üretiyoruz. Bu kapsamda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ilçemizdeki minik çocukları kukla tiyatrosu ile tanıştırdık. Amacımız çocuklara sanatı sevdirmenin yanı sıra, toplumsal kurallara karşı da bir sorumluluk kazandırmak. Bu bağlamda ‘Bal Böceği Tohumları’ adlı müzikli çocuk kukla oyunu, çocukları eğlendirerek, onlara eğitici bilgiler de veriyor. Çocuklarımızın eğlenerek, zevkle oyunu izlemeleri bizleri de ziyadesiyle mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.

Hazal Altıntaş’ın yönettiği oyunda, kuklaları Neslihan Ulusoy ile Belgin Alptekin oynatıyor.

OYUNUN KONUSU

Oyun Hayoa gezegeni denilen hayali bir yerde geçer. Hayoa gezegeni kötülüklerden uzak durmak için kendine bal böceği tohumları ile kalkan hazırlamıştır. Belirli bir zaman sonra bal böceği tohumları kaybolur. Oyun boyunca Hayao gezegeninde yaşayan Fareko ve Ayoluna ise Zapato dedelerinin desteği ile bal böceği tohumlarını bulmak için çeşitli maceralara atılırlar ve oyunun sonunda kötülükleri gezegene yaklaştırmazlar.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.