ZEKA OYUNLARININ ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU

Aziziye Belediyesi tarafından düzenlenen Zeka Oyunları Şöleni - Mangala Turnuvası büyük finali yapıldı. Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Salonu’nda yapılan turnuvanın finaline Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, İlçe Emniyet Müdürü Ali Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürvekili Harun Çinici, Halkbank Dadaşkent Şube Müdürü Bülent Pesen, Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Müdür Erdal Korkmaz, Aziziye Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Selim Alak, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler ile öğrenciler katıldı. Yaklaşık üç ay önce başlayan ve 19 okuldan 8 bin öğrencinin katıldığı turnuvada yapılan elemeler sonucunda 200 öğrenci, 23 Nisan’da büyük final için yarışmıştı. Burada rakiplerini eleyen 18 öğrenci büyük finalde birincilik için mücadele etti. Büyük çekişmeye sahne olan final müsabakaları sonucunda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

KAYMAKAM ÖZ: ÇOCUKLAR İÇİN GELENEKSEL OYUNLARIN YERİNİ HİÇBİR ŞEY TUTMAZ

Zeka Oyunları Şöleni – Mangala Turnuvası finalinde konuşan Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, etkinliğin ilçede yapılmasından büyük heyecan duyduğunu dile getirerek, “Günümüz itibariyle çokça bu elektronik oyunların, televizyonun, bilgisayarın yine meşgale olarak cep telefonları gibi manyetik alan sıkıntılı cihazlarıyla fazla haşir neşir oluyoruz. Küçük yaşlarda çocuklarımıza vakit geçirsinler diye hemen ellerine onları tutuşturuyoruz.” dedi.

“Her yaş grubundan ilkokul çağındaki çocuklar için oyunun yerini hiçbir şey tutmaz.” diyen Kaymakam Öz, “Örneğin, bir sek sek oyununu cep telefonundaki hiçbir oyunun tutacağını zannetmiyorum. Dolayısıyla bu zeka oyunları çocukların kabiliyetlerini geliştirme anlamında daha rasyonel düşünce gelişimine katkı sunmaktadır. İşte mangala gibi çocuklarımızın oynadığı oyunlar dikkatimizi çekiyor. Geleneksel kültürümüzde olan bizlerin de uzak kaldığı oyunlar var. Biz çocuklarımızın bu geleneksel oyunlardan uzak kalmasını istemiyoruz. Bunun yanında çocuklarımızın spora olan ilgisini artırmayı hedefliyoruz. Velilerimizden özellikle arzumuz çocuklarımızın zihni gelişimlerine katkı yapmak adına bu tarz faaliyetlere ve sportif alandaki faaliyetlerine her zaman destek olmanızdır. Bu bağlamda belediye başkanımıza ve aktif akademiye bu güzel etkinlikten dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

BAŞKAN ORHAN: ÇOCUKLARIMIZ AKIL DOLU ZAMANLAR GEÇİRDİ

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da, şölene katkı sunan öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ederek konuşmasına başladı.  Zeka oyunlarının, çocukların psikolojik, psikososyal gelişimlerinde, bilişsel ve duyusal gelişiminde çok büyük faydası olduğunu ifade eden Başkan Orhan, “Çocukları özellikle internet bağımlılığından kurtarmak için zeka oyunları çok etkili bir yöntem. Zeka oyunlarıyla, biz öğrencilerin hafızalarının geliştirilmesini, problem çözme, akıl yürütme, strateji oluşturma, etkili iletişim, analiz-sentez, takım çalışması, kurallara uyma, zamanı verimli kullanma ve evrensel kültüre duyarlı olma gibi becerilerin geliştirilmesinin amaçladık. Çocukların günümüzde zihinsel gelişimlerini televizyon, bilgisayar ve internet gibi alışkanlıklar olumsuz etkilemektedir. Biz yaklaşık üç ay önce başlattığımız bu projeyle beynin doğru ve aktif kullanımı sayesinde çocukların akıl dolu zamanlar geçirdiği kanaatindeyiz.” şeklinde konuştu.

EĞİTİM PROJELERİ ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDA

Aziziye Belediyesi olarak, eğitim alanındaki tüm yatırımlara ve projelere ellerinden geldiği kadar destek verdiklerinin altını çizen Başkan Orhan, şunları kaydetti: “Bu bağlamda, Zeka Oyunları Şöleni’ni bir başlangıç kabul ediyoruz ve çocuklarımızın dijital kültüre alternatif olan zeka oyunlarına olan ilgisini arttırmaya gayret göstereceğiz.  Bu duygularla, programın düzenlenmesinde emek ve katkıları bulunan Aktif Akademi’ni yönetim kurulu ve çalışanlarına, İlçe kaymakamlığımıza, okul müdürlerimize ve öğretmenler ile tüm öğrencilerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Konuşmalarından ardından turnuvada derece giren öğrenciler ile öğretmenlere hediyeleri protokol tarafından verildi. Birincilere bisiklet, ikincilere yarım altın ve üçüncülere de zeka oyunları seti hediye edildi. Ayrıca öğrencisi birinci olan öğretmenler de yarım altınla ödüllendirilirken turnuvaya katılan tüm öğretmen ve öğrencilere de kitap, zeka oyunları seti gibi hediyeler verildi.

Zeka Oyunları Şöleni finalinde sıralamalar şöyle oluştu

LİSE GRUBU

1-    Sariye Yiğit - Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi

2-    Berivan Zeren - Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi

3-    Muhammet Furkan Yorulmaz – Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi

ORTAOKUL GRUBU

1-    Emine Yalman – Ilıca TOKİ Şehit Jandarma Er İbrahim Aşıkoğlu Ortaokulu

2-    Zeynep Çakmak – Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu

3-    Faruk Bulut – 19 Mayıs Ortaokulu

4. SINIFLAR GRUBU

1-    M. Fatih Yaşarbaş – Fatih İlkokulu

2-    Abdulkadir Dumanlı – Fatih İlkokulu

3-    Feyza Muhammedi Seçen – Fatih İlkokulu

3. SINIFLAR GRUBU

1-    İkranur Güler – Zübeyde Hanım İlkokulu

2-    Esma Hatun Korkmaz – Fatih İlkokulu

3-    İlayda Kıratlı – Fatih İlkokulu

2. SINIFLAR GRUBU

1-    Muhammet Demirel – Ertuğrul Gazi İlkokulu

2-    Şevval Yiğit – Zübeyde Hanım İlkokulu

3-    Gökay Türk – Ertuğrul Gazi İlkokulu

1. SINIFLAR GRUBU

1-    Mustafa Ertaş – Ertuğrul Gazi İlkokulu

2-    Muhammet Enes Gecili – Fatih İlkokulu

3-    Beyza Erel – Ertuğrul Gazi İlkokulu



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.