ARAP MİLYARDER VE ALİ AĞAOĞLU AZİZİYE’Yİ GEZDİ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in davetlisi olarak Erzurum'a hayvancılık alanında yatırım yapmak için gelen Al Muhaidib, Ilıca Termal Tesisleri’ni de gezdi. Başkan Sekmen ile Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın nezaretinde Ilıca Termal Tesisleri’nde incelemelerde bulunan Al Muhaidib ve Ali Ağaoğlu’na ilçenin termal potansiyeli ile ilgili bilgi verildi.

İlçenin termal kaynaklar bakımından oldukça zengin olduğunu dile getiren Başkan Orhan, turizm teşvik belgeli yatırım alanlarının bulunduğunu vurguladı. Başkan Orhan, misafirlerine belediyenin Turistik Eşya Üretim Atölyesi’nde, yöresel ehram giysisinden üretilen hediyelik eşyaları takdim etti.  

Dünyanın önemli zenginlerinden Suudi Arabistanlı işadamı Sulaiman Al Muhaidib, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in daveti üzerine Erzurum'a geldi. Arap işadamları, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Dubai ve Körfez ülkelerinde yatırım danışmanlığı yapan Orient Grup Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ali Demirhan ile birlikte özel bir jetle kente gelen Arap milyarder Muhaidib, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, halk oyunları ekibi ve ciritçiler tarafından karşılandı. Suudi Arabistanlı işadamı Sulaiman Al Muhaidib, beraberindekilerle daha sonra Pasinler ve Aşkale ilçesinde tarım ve hayvancılıkla ilgili yatırım alanlarında inceleme yaptı. Arap heyeti daha sonra Fırat Nehri'nin başlangıç noktalarından Dumlu Baba Pınarı'nı barındıran bölgede araştırma yaparak, burada nehirden akan eşsiz suyun tadına baktı. İşadamı Muhaidib, Başkan Sekmen ve Orhan’la birlikte Erzurum Şeker Fabrikası, Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri, Konaklı Kayak Merkezi, Erzurum AVM, Rüstem Paşa Bedesteni ve Taşmağazaları gezdi. Arap işadamı ve beraberindekiler, Palandöken’de Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ve Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Cemal Şengel'in de yer aldığı heyetle bir araya geldi.

Geceyi Palandöken'de geçiren Ali Ağaoğlu ve Sulaiman Al Muhaidib, özel uçakla Erzurum’dan ayrılarak İstanbul'a gitti. 



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.