BAŞKAN ORHAN TGRT HABER’E KONUK OLDU

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, TGRT HABER’de yayınlanan ‘Başkanlar Anlatıyor’ programında, önemli açıklamalarda bulundu. Aziziye’nin Erzurum’un batıya açılan kapısı olduğunu ifade eden Başkan Orhan, ilçenin topyekün bir kalkınma hamlesi başlattığını vurguladı.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, TGRT HABER’de yayınlanan ‘Başkanlar Anlatıyor’ programına konuk oldu. Belma Belen’in sunduğu programda Başkan Orhan, önemli açıklamalarda bulundu, ilçeyle ilgili yapılan ve planlanan projeler hakkında bilgi verdi. Kentsel dönüşümün ilçenin önceliği olduğunu vurgulayan Başkan Orhan, termal yatırımlar ve sosyal belediyecilikle ilgili çalışmalarını paylaştı. Aziziye’nin Ilıca, Dadaşkent ve 69 pare köyü ile topyekün kalkınacağını ifade eden Başkan Orhan, Dadaşkent’in Erzurum’un örnek yaşam merkezi olacağını, Ilıca’nın ise jeotermal zenginliğini harekete geçirerek termal turizm merkezi haline getireceklerini müjdeledi.

Katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışıyla yola çıktıklarını ve genç bir ekiple işe koyulduklarını dile getiren Başkan Orhan, halka rağmen değil, halkla birlikte yönetim anlayışını benimsediklerini, bu minvalde gerek teknolojik imkanları kullanarak ve gerekse sokaklara kurulan stantlarla halkın, görüş, öneri ve taleplerine başvurduklarını kaydetti.

AZİZİYE STRATEJİK ÖNEME SAHİP

Aziziye’nin Erzurum açısından stratejik öneme sahip bir ilçe olduğunu ve yüzölçümü bakamında şehrin en büyük ilçesi olduğunun altını çizen Başkan Muhammed Cevdet Orhan, “İlçemiz bir kere ismini 93 Harbi olarak bilinen 1877-78 Osmanlı Rus Savaşı’nda Erzurumlular’ın destan yazdığı Aziziye Tabyaları’ndan ismini alıyor. Milli mücadele yıllarındaki o kahraman ruhun yansımalarını ilçemizde görüyoruz. İlçemiz stratejik öneme sahip, çünkü şehrin batıya açılan kapısı. Bildiğiniz gibi şehirler ve medeniyetler batıya doğru gelişir. Bundan sonraki 50 yıllık sürece bakınca Erzurum’un Aziziye’ye doğru gelişeceğini ve büyüyeceğini görüyoruz. Gerek şehircilik açısından ve gerekse barındırdığı potansiyeller bakımından Aziziye çok büyük bir stratejik öneme sahiptir.” dedi.

TERMAL TURİZMDE MARKALAŞMA SÜRECİ

Aziziye’nin termal turizm merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğine vurgu yapan Başkan Orhan, Ilıca’nın tarihi ve köklü bir öneme sahip, kaplıcalarıyla meşhur bir yerleşim alanı olduğunu belirtti. Belediyenin burada termal otel ve kaplıcalarının bulunduğunu bir süre önce de 18 adet yeni aile kabinini hizmete açtıklarını kaydeden Orhan, “Aziziye’nin gelişimine katkı sunacak, turizm merkezi vizyonuna ivme kazandıracak yatırımlarımız var. Bu tür yatırımları çok önemsiyoruz. Bilindiği gibi Erzurum’un kalkınmasında öncelikli sektörler arasında ilk sırada turizm yer alıyor. Erzurum denilince akla Palandöken ve kayak geliyor. Biz istiyoruz ki, termal turizmi kış turizmi ve diğer turizm çeşitleriyle entegre bir hale getirelim. Sabah kayak yapan turistler, günün yorgunluğunu ve stresini termal tesislerde atabilsinler. Erzurum denilince akla kış turizminin yanısıra termal turizm de gelsin istiyoruz. Bunun için çaba sarfediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Termal tesislerin hem yerli, hem de yabancı turistler için çok rahat ve hızlı bir şekilde ulaşacakları konumda olduğunun altını çizen Başkan Orhan, misafirlerin havalimanına inince beş dakika içinde tesislere ulaşabildiğini ve kayak merkeziyle termal tesislerin arasının da 15 kilometre civarında olduğunu vurguladı.

YATIRIMCI İÇİN BEDENİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ

Belediye olarak termal tesislerde bir dizi yenilikler yaptıklarını ve son altı ayda ilçeye 18 adet yeni aile kabini kazandırdıklarına işaret eden Orhan, “Halkımızdan çok güzel geri dönüşler aldık. Özellikle son altı ay içerisinde termal tesislerimize 18 adet yeni aile kabini kazandırdık. Gönül ister ki bu tür yatırımların sayısı özel müteşebbislerin de desteğiyle artsın, Ilıca termal turizm merkezi haline gelsin. Müteşebbisler ilçemize yatırım için geldiğinde belediye olarak altyapıyla ilgili her türlü desteğe hazırız. Bu konu da elimizi değil, bedenimizi taşın altına koymayı taahhüt ediyoruz. Ilıca kabuğunu kıracak ve çehresini değiştirerek yoluna devam edecek.” diye konuştu.

MESLEK EDİNDİRME KURSLARINA AĞIRLIK VERİLECEK

Organize Sanayi Bölgesi’nin de ilçe sınırları içerisinde yer almasının büyük avantaj olduğunu belirten Başkan Muhammed Cevdet Orhan, “İlçemizdeki işsiz gençlere önemli katkısı var. Yine buradaki çağrı merkezleri istihdama çok büyük katkı sağlıyor. İşsizliği azaltmak adına organize sanayideki yatırımcılarla istişare ediyoruz. Bu konuda meslek edindirme kursları hazırlığımız var. KOSGEB ve İŞKUR ile birlikte organize sanayideki eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik kurslar düzenleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İlçenin diğer önemli avantajlarını da sıralayan Başkan Orhan, Şeker Fabrikası’nın ilçeye katma değer sunduğunu ve Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ilçeye yakın olmasının konaklama açısından öğrencilerin ilk tercih yerinin Dadaşkent olmasını sağladığını, bunun da yurt yatırımları ile apart evlerin ilçede hızla artmasını sağladığını anlattı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM OLMAZSA OLMAZIMIZ

“İlçenin çehresini değiştirecek adımlar atıyoruz” diyen Başkan Orhan, sözlerine şöyle devam etti: “İlçemizin öncelikleri arasında kentsel dönüşüm geliyor. Ilıca’da ihalesi yapılan bir dönüşüm projesi var. Dadaşkent’te Gezköy tamamlandı, 200 Evler ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde girişimlerimiz sürüyor. Bu projelerle Ilıca’nın çarşısı silbaştan değişecek. Dadaşkent’te mimari düzene uygun yeni yapılaşmalara gidilecek. Dadaşkent Erzurum’un parlayan yıldızı olacak. Zaten imarı, geniş cadde sokakları, ferah yaşam alanlarıyla şehrin en güzel yaşam merkezi konumunda.”

İlçeyle ilgili öncelikli olarak planlanan projeleri de anlatan Başkan Orhan, kent meydanlarının oluşturulmaya başlandığını, standartları yüksek, halkın huzurlu zamanlar geçireceği alanlar oluşturduklarını, Dadaşkent’te gençlik merkezi projesini hayata geçirmek için gün saydıklarını sözleri ekledi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK UYGULAMALARI YÜZ GÜLDÜRECEK

Sosyal ve sportif projelere ayrı bir önem verdiklerinin altını çizen Başkan Orhan, Hentbol 2. Ligi’nde mücadele eden bir takım oluşturduklarını ve şampiyonluk parolasıyla yol çıktıklarını söyledi. Orhan, Termal Spor Kulübü bünyesinde Erzurum kültürüne katkıda bulunmak adına bar kursu düzenlediklerini, bunun yanında sosyal belediyecilik uygulamaları kapsamında meslek edindirme ve hobi kurslarına da ağırlık verdiklerini kaydetti.

2019 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nin de Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in girişimleriyle Erzurum’da yapılacağını, bu organizasyon kapsamında yapılacak yatırımların bir kısmını da ilçeye kazandırmak için uğraştıklarını ifade etti.

KAPLICA FESTİVALİ MÜJDESİ

9 Mayıs’ta geleneksel hale gelecek Kaplıca Festivali düzenleyeceklerini müjdeleyen Başkan Orhan, “9 Mayıs ilçemizde kaplıcaların en şifalı olduğu gün olarak bilinir. Bunun ilkini önümüzdeki yıl gerçekleştireceğiz. Gurbette yaşayan tüm Dadaşlar’ı ve Ilıcalı değerli hemşehrilerimi 9 Mayıs’ta ilçemize davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Başkan Orhan, “Seçildiğimiz günden itibaren büyük destek ve katkılarını gördüğümüz Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’e, başbakanımıza, hükümetimize ve Erzurum milletvekillerimize de hemşehrilerimiz adına teşekkürü borç biliyoruz.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.