AZİZİYE'DEN 24 NİSAN TEPKİSİ!

ABD Başkanı Joe Biden’in, 1915 olaylarına ilişkin “soykırım” iddiasına en sert tepki Aziziye’den gösterildi. Biden’in sözde soykırım iddiasına ve kimi Türk siyasetçilerin 24 Nisan paylaşımlarına Alaca Şehitliği’nden cevap veren Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Tarih bellidir, tarihte yaşananlar bellidir. Delil istiyorlarsa delil, kanıt istiyorlarsa kanıt! Gelsinler arşivleri hep birlikte açalım; kim kime soykırım uygulamış tüm dünyaya bunu gösterelim!” çağrısında bulundu.

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün de katıldığı Alaca Şehitliği programında, Aziziye Belediyesi Meclis üyeleri de hazır bulundu. Zabıtanın taşıdığı dev bayrakla şehitliğe giren heyet, burada yapılan açıklamaların ardından şehitler için dua etti. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ABD Başkanı Biden’in yüz karası olaylarla dolu Amerika tarihini çok çabuk unuttuğunu dile getirerek, “ABD’nin kirli tarihini hem Biden ve hem de Biden’le aynı kafada olanlar için bir kez daha hatırlatmakta fayda var. Vietnam, Japonya, Kore, Küba, Panama, Guatemala, Nikaragua, Meksika, Filipinler, Afganistan, Irak, İran ve Suriye’de yüz binlerce masum insanın kanını akıtan ABD, tarihin en büyük soykırımlarına imzasını atmış bir ülkedir” vurgusunda bulundu.

 

“ASIL VAHŞETİ ONLAR SERGİLEMİŞTİR”

Konuşmasında “Bizim tarihimiz, tüm çıplaklığıyla orta yerde duruyor” diyen Başkan Orhan, “Yürekleri yetiyorsa, gelsinler kozlarımızı Ilıca’da, Alaca’da, Cinis’te, Yanıkdere’de, Pasinler’de, kısacası Ermeni vahşeti ve cinayetlerinin dört bir yanında yaşandığı Erzurum’da paylaşalım! Zira Türkler tarihin hiçbir döneminde ve hiçbir zaman Ermenilere asla soykırım yapmamıştır. Tam tersine, Ermeni Hınçak, Taşnak ve Ramgavar çeteleri Erzurum ve çevresinde insanlık dışı katliamlar yapmış, vahşetin hem de en büyüğünü gerçekleştirmişlerdir. Bu çeteler Müslüman-Türk 50 bin masum ahaliyi yaşlı, kadın, çoluk-çocuk demeden katletmişlerdir. Öyle ki, Erzurum ve şu an tam da üzerinde bulunduğumuz Alaca toprakları, Ermeni vahşetinin en derin izlerini taşımaktadır. Savunmasız haldeki 278 masum hemşehrimiz, bu köyde ve bu topraklarda acımasız bir biçimde katledilmiş, Ermeni mezaliminden zulüm bile adeta utanmıştır” ifadelerini kullandı.

 

“SİYASETLE TARİH YAZMAYA ÇALIŞIYORLAR”

ABD Başkanı Joe Biden’e seslenen Başkan Orhan, “Şimdi sormak lazım Mister’e: Kim kimi katletmiş, kim kime soykırım uygulamış? Üstelik bu vahşet sadece Alaca’da değil, bu kadim memleketin dört bir yanında yaşanmıştır. Cinis’te, Tazegül’de, Ilıca’da, Tepeköy’de, Dutçu’da, Yanıkdere’de, Karskapı’da, Ezirmikli Osman Ağa ve Mürsel Paşa Konaklarında, Firdevsoğlu Kışlası’nda, Yeşilyayla’da, Hasankale’de, Tımar’da, Köprüköy’de ve Horasan’da tam bir ‘Müslüman Türk Soykırımı’ gerçekleştirilmiştir. Ama tabi siyasetle tarih yazmaya çalıştıkları için bu hakikatleri görmüyor, görmek bile istemiyorlar. Çünkü onların hak, hukuk, adalet ve insanlık onuru diye bir dertleri yok!

Bu yüzden ABD’nin ya da Biden’in ne dediği yahut ne düşündüğünü önemsemiyor, yaptığı her açıklamanın ve kullandığı her cümlenin bzim için yok hükmünde olduğunun altını özellikle çiziyoruz” diye konuştu. 

 

TÜRK SİYASETÇİLERE DE SERT ÇIKTI

Aziziye Belediye Başkanı Orhan, 24 Nisan’daki sosyal medya paylaşımları ve açıklamalarıyla tepki çeken Türk siyasetçilerini de kınadı. Orhan, “Bu ülkenin tarihsel hak ve çıkarlarını korumak yerine, dış güçlere uşaklık, Diaspora’ya ise köçeklik etmeyi tercih eden sözde bazı milletvekilleri, parti genel başkanı ve siyasetçiler, 24 Nisan vesilesiyle kendilerini bir kez daha açık etmiş ve ne mal olduklarını tekraren gözler önüne sermişlerdir. Doğaldır; çünkü onların ait oldukları kapı da bellidir, kimin peşinden gidip, kimlerin izini sürdükleri de bellidir. Dolayısıyla bunu da Aziz Milletimizin aklına, fikrine, irfanına ve vicdanına havale ediyoruz” dedi.

 

BAŞKAN ÖZ’DEN EMPERYALİZM VURGUSU

Erzurum’daki Ermeni mezalimini gözler önüne seren toplu mezarlara ve kazılara ait fotoğrafların da objektiflere gösterildiği programda, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz de konuştu. Başkan Öz, emperyalistlerin tarihin her döneminde bu milletin karşısına çıktığını dile getirerek, “Ermeniler, Millet-i Sadıka denilen bir tebaaydı. Ancak emperyalist ruh ve akıl, öyle bir bozgunculuk ortaya koydu ki, adeta bu topraklarda vahşet yaşandı, hunlarca katliamlar gerçekleştirildi. ABD Başkanı Biden’in sergilediği tutum ve sözde soykırım iddiası da, işte bu emperyalist düzenin bir parçasıdır” şeklinde konuştu.

Alaca Şehitliği programı, konuşmaların ardından dualarla sona erdi.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.