AZİZİYE BELEDİYESİ BİR İLKE DAHA İMZA ATTI

SIFIR ATIK BELGESİNİ İLK ALAN BELEDİYE AZİZİYE

-AZİZİYE BELEDİYESİ BİR İLKE DAHA İMZA ATTI

-SIFIR ATIK BELGESİNİ İLK ALAN BELEDİYE AZİZİYE

-BAŞKAN ORHAN; HEDEF TÜKETİMİN AZ, MUTLULUĞUN ÇOK OLDUĞU SIFIR ATIK

Aziziye Belediyesi, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilmesi ve en aza indirilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi’ne 2018 yılında dahil oldu. Kamu kurumları için örnek teşkil edecek çalışmalar yapan Aziziye Belediyesi, iki yılda kurduğu sıfır atık sistemi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazanan Erzurum İlindeki ilk Belediye oldu.

Belediye binasındaki tüm çöp kutularının kaldırılması, atıkların geri dönüşüme uygun şekilde ayrıştırılması, personel eğitimleri ve projenin ilçe genelinde uygulanabilirliği için bilinçlendirme faaliyetlerini kapsayan sıfır atık çalışmaları sınırlarını genişleterek devam edecek. Kurumda yürütülen başarılı politikanın ilçe içinde de uygulanması, hane halklarının çöplerini sıfır atık sitemine göre ayrıştırması için çalışmalar devam ediyor.

İLÇE GENELİNE MOBİL ATIK GETİRME MERKEZLERİ KONULDU

Aziziye Belediyesi, sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir kalkınma için  Sıfır Atık Projesi kapsamında ilçenin çeşitli noktalarına Mobil Atık Getirme Merkezleri yerleştirdi. İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması için 2018 yılında dahil olduğu “Sıfır Atık Projesi” kapsamında çalışmalarına devam ediliyor. Aziziye’nin farklı mahallelerinde üç ayrı noktaya konumlandırılan Mobil Atık Getirme Merkezleri’nde Küçük elektronik eşyalar, kağıt, karton, kitap, gazete, plastik atıklar, metal atıklar, cam atıklar ve atık piller amacına uygun şekilde toplanabilecek. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan “Atıkların geri dönüşüme uygun şekilde ayrıştırılması, personel eğitimleri ve projenin ilçe genelinde uygulanabilirliği için attığımız adımlara yenilerini eklemeye devam ediyoruz. Çevre kirliliğinin ve tehdidinin bertaraf edilebilmesi için yapılacak en güzel çalışma geri dönüşümdür. Biz de bu noktada Aziziye Belediyesi olarak temiz, düzenli ve yaşanabilir bir Aziziye için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Verimliliğin artması, temiz ortam kaynaklı olarak performansın artması, israfın önüne geçilip maliyetlerin azaltılması, çevresel risklerin azalmasının sağlanması için el ele verip ilçemiz sakinleriyle bu harekette başarılı olacağız” dedi.

BAŞKAN ORHAN; DAHA YEŞİL VE DAHA TEMİZ BİR AZİZİYE İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Son yıllarda cazibesi hızla artan ilçelerin başında gelen Aziziye’nin imarlaşma anlamında büyük mesafeler kat ettiğini dile getiren Belediye Başkanı Orhan, bu durumun ilçenin daha yaşanabilir bir konuma gelmesinden kaynaklandığını dile getirdi. Daha temiz ve yeşil bir Aziziye için belediye olarak çalışmalarını devam ettirdiklerini söyleyen Başkan Orhan, “Aziziyemizin en ücra noktasına kadar hizmetlerimizi götürmek için çalışıyoruz. Temizlik konusunda hassasiyetimiz devam ediyor. Bununla birlikte ilçenin yeşillendirilmesi anlamında da gayret gösteriyoruz” dedi.

 


Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.