TARIM FUARINA YOĞUN İLGİ

-BAŞKAN ORHAN; ERZURUM FUARLAR ŞEHRİ OLACAK

Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezinde açılışı yapılan Tarım ve Hayvancılık Fuarına vatandaşların yoğun ilgisi dikkatlerden kaçmadı. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın da katılımıyla gerçekleşen açılışa Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mevlüt Doğan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar da katıldı. Fuarda Tarımsal Mekanizasyon ve ilgili Teknolojiler, Traktör ve Tarımsal Mekanizasyon Yan Sanayi, Su ve Sulama Teknolojileri, Gübreler, Tohum, Organik Tarım Ekipmanları, Hayvansal Üretim Teknolojileri, Süt Endüstrisi, Hayvan Sağlığı veterinerlik Hizmetleri ve ilgili ürünler tek çatı altında sergileniyor. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Fuar Merkezi’ne ilginin her geçen gün arttığına dikkat çekerek Erzurum’un bu anlamda büyük fuarlara ev sahipliği yapacağına dikkat çekti. Doğu’da tek ünvanlı fuar merkezinin çok iyi değerlendirilmesi halinde büyük kazanımlar elde edilebileceğine vurgu yapan Başkan Orhan, “Bölgeyi ticaretin merkezi haline getirecek en önemli fuarlardan biri olan ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini taşıyan fuar merkezimizde Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na ev sahipliği yapıyoruz. Büyükşehir belediye başkanımız Mehmet Sekmen’in öncülüğünde yaptırılan bu far merkezinin kazanımları saymakla bitmez. Özellikle son olarak yapılan Tarım ve Hayvancılık Fuarının Erzurum’da yapılıyor olmasının da ayrı bir getirisi olacağı kanaatindeyim. Tarım ve Hayvancılık şehri Erzurum’da tarımsal ürünler ve tarımsal makineler görücüye çıkıyor. Teknoloji ile üretimin buluştuğu böylesi fuarlarla tarım ve hayvancılığın daha ileri boyuta gelmesi mümkün olabilir” dedi.

19 Eylül Çarşamba günü açılacak olan fuar 23 Eylül Pazar günü sona erecek.