330 GÜREŞÇİ ILICA’YI TİTRETTİ

-ORHAN; AZİZİYE İÇİN AMADEYİZ

-AZİZİYE’DE SOSYAL BELEDİYECİLİK ATAĞI

-ÇERMİK FESTİVALİ BAŞPEHLİVANI MAKHARASHVİLİ

Aziziye Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Çermik Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivalin üçüncü gününde Orhan Tavlı stadında pehlivanlar yarıştı. 330 güreşçinin katıldığı Karakucak güreşlerine Azerbaycan, Rusya, Gürcistan ve İran’dan dünya ve Avrupa’da dereceye girmiş sporcular katıldı. Güreşlerin ardından akşam programına geçildi. Halk Ozanlarının sunumundan sonra Hakan Murat Çukur ve Azeri sanatçılar sahnede yer aldılar Erzurumlu sanatçı Rıdvan Adede ve Didem Dilara Duman’ın konserinin ardından festivalin kapanışı havai fişek gösterileri ile yapıldı.

GÜREŞ MÜSABAKALARI NEFES KESTİ

Türkiye’nin tüm illeri ve Erzurum merkez ve ilçelerden yoğun katılımların görüldüğü turnuvada 8 hakem ve 6 federasyon görevlisi görev aldı. Organizasyon Komitesi Başkanlıklarını Muhammed Tohumcu ve Türkiye Güreş Federasyonu İl Temsilcisi Battal Alpkılıç yaptı. 18 sıklette yapılan yarışma sonrasında güreşte dereceye girenlere madalya ve para ödülü verildi. AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, belediye meclis üyeleri başkan yardımcıları ve danışmanları ile birlikte daire müdürlerinin katıldığı organizasyonda güreşçilerin dostane ve kıyasıya rekabetleri dikkatlerden kaçmadı.

BAŞPEHLİVAN MAKHARASHVİLİ

17 sıklette yapılan müsabakalardan sonra başpehlivanlık için Gürcü güreşçi ve İbrahim Bölükbaşı meydana çıktı. Uzun süren müsabaka sonucunda Gürcü Güreşçi Giorgio Makharashvili başpehlivanlığı göğüsleyen isim oldu. Başpehlivanlık müsabakalarında Büyükşehir Belediyesi pehlivanlarından Kenan Gör ise üçüncü oldu. Dereceye girenlere madalyalarını AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ve Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan tarafından verildi.

Akşam saatlerine kadar devam eden ve Cazgırlığını Fuat Azbay’ın yaptığı güreş müsabakalarında dereceye girenler şu şekilde sıralandı.

30 kiloda

Taha Özcan -Pasinler