ERZURUMLU MUCİTLER TÜBİTAK İÇİN YARIŞACAK

TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Erzurum Bölge Yarışması açılış prograramı ATA Teknokent'te gerçekleşti.

Ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na ilgi yüksek oldu.

Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Değerler Eğitimi, Kodlama, Tarih ve Türkçe olmak üzere sekiz alanda düzenlenen yarışmada projelerin ön değerlendirmeleri, çeşitli üniversitelere mensup uzman akademisyenlerden oluşan bölge jürileri tarafından yapıldı. Ön değerlendirme sonuçlarına göre 12 bölge merkezi ilin her birinde 80 proje, toplamda ise 960 proje, bölge yarışmalarında sergilerine katılmak üzere davet edildi.

28 Mart 2018 akşamına kadar bilime ilgi duyan tüm öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar tarafından ziyaret edilebilecek.

Açılış programın Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ve çok sayıda davetli katıldı.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.