ILICA MESİRE ALANINA KAVUŞUYOR

Aziziye Belediyesi’nin dev projeleri arasında yer alan ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen mesire alanı projesi hızla ilerliyor. Ilıca’yı Erzurum ve bölgenin cazibe merkezi alanı haline getirecek 25 dönümlük mesire alanında çalışmalar devam ediyor.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, DAP Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir ve yardımcılarının yanısıra, belediyedeki teknik ekibiyle birlikte mesire alanında incelemelerde bulundu. Mesire alanı projesini yürüten firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Orhan ve Demir, ilçeyi bölgenin mesire alanı haline getirecek proje için titiz bir çalışma sürdürdüklerini söylediler.

DAP tarafından desteklenen “Termal Kampüs ve Mesire Alanı Çevre Düzenlemesi ve Peyzaj Projesi” kapsamında ilçeye 25 dönümlük dev mesire alanı kazandırdıklarının altını çizen Başkan Orhan, projenin Ilıca’yı eski cazibesine kavuşturacağı gibi, ilçenin turizm beldesi kimliğine de katma değer sunacağını ifade etti.

AZİZİYE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Aziziye’yi bölgenin çekim merkezi haline getirmek için bir dizi çalışma yaptıklarına vurgu yapan Başkan Orhan, “Bu bağlamda belediyemizin imkanlarını en verimli şekilde değerlendirmenin yanısıra, çeşitli kurum ve kuruluşlardan hibe yoluyla destekler alıyoruz. Ilıca’da yapımı süren mesire alanı da DAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen model projelerimizden birisi. İnşallah tamamlandığında ilçemizin çehresi le birlikte kaderini de değiştirecek bir proje. DAP Kalkınma İdaresi Başkanımıza ve ekibine projeye desteklerinden dolayı hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Orhan, yapımı devam eden mesire alanın projesinin bu yılsonuna kadar tamamlanacağını da sözlerine ekledi.

DEMİR: HAYATA DOKUNAN PROJELERE DESTEK SUNUYORUZ

DAP Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir ise, kent merkezlerinde kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmaya yönelik projelere ciddi destekler sunduklarını ifade etti. Bölge insanının hayatına dokunmayı ve dokundukları her hayata değer katmayı amaçladıklarını kaydeden Demir, “Bölge insanına daha ferah yaşam alanları sunmak, temel hedeflerimizden birisidir. Ilıca rekreasyon alanı da ilçenin güzel bir yaşam merkezi haline gelmesi adına atılmış önemli adımlardandır. Aziziye ve Erzurum için hayırlı olsun.” diye konuştu.

Başkan Orhan ve Demir, mesire alanı yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldıktan sonra, Ilıca Termal Tesisleri’nin tadilatı yapılan otel bölümünde de incelemelerde bulundular.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.