ERZURUM, KARDEŞ KUDÜS İÇİN YÜRÜDÜ

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'ni Tel Aviv'den Kudüs'e taşımasının üzerine Türkiye’nin dört bir yanında olduğu Erzurum’da da tepkiler çığ gibi büyüdü.

Dadaşların tek yürek olduğu yürüyüşte, İsrail ve Amerika’ya lanetler yağdı. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüş, Yakutiye Kent Meydanı’nda yapılan ortak deklarasyonun ardından son buldu.

Kudüs için yapılan ‘İşgale Karşı Ses Ver” yürüyüşüne katılan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan,” Kudüs bizim ilk kıblemizdir. Kudüs yalnızca Müslümanların değil tüm insanlığın ortak kaderidir. Buraya yapılan her türlü işgal ve istila girişimi insanlığa yapılmıştır. İsrail burada yıllardır Filistinli kardeşlerimizin öz topraklarını işgal ediyor. Amerika’da büyükelçiliğini buraya taşıyarak bu işgale çanak tutuyor. Bizler Filistinli kardeşlerimiz hep yanındayız ve yine olmaya devam edeceğiz. İşgalin bir an önce son bulması ve Filistinli kardeşlerimize yapılan haksızlıkların ortadan kalkması en büyük duamız” şeklinde konuştu.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.