KKTC’DEN ERZURUM ÇIKARMASI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova ve Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan beraberlerindeki bürokratlarla birlikte Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın davetlisi olarak Erzurum’a geldiler. Başkan Orhan, Aziziye Belediyesi’nin KKTC’den kardeşi olan Tatlısu Belediyesi’nin kıymetli başkanı ile birlikte yavru vatan Kıbrıs’ın Milli Eğitim ve Kültür Bakanı’nı ve üst düzey bürokratlarını ilçesinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. KKTC’den Bakan Berova ve Başkan Orçan’a, Talim ve Terbiye Dairesi Müdürü Havva Dağsever, Yükseköğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hasgüler ile Bakanlık Görevlisi Arda Mercan eşlik ediyor. Başkan Muhammed Cevdet Orhan’ın misafiri olarak Ilıca Termal Tesisleri’nde konaklayan Bakan Berova ve Başkan Orçan ile beraberlerindeki heyet, Erzurum programlarında il ve ilçe protokolü ile üniversite rektörlerini ziyaret edecekler.

Erzurum’un tarihi ve turistik yerlerini gezecek olan KKTC heyeti, Alaca şehitlerini anma ve 12 Mart Erzurum’un kurtuluş yıldönümü etkinliklerine de katılacaklar. KKTC heyeti Palandöken Kış Turizmi Merkezi’nde de incelemelerde bulunduktan sonra Pazar günü Erzurum’dan ayrılacak.

BAŞKAN ORHAN’A ZİYARET

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova ve Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan, beraberlerindeki bürokratlarla birlikte Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ı makamında ziyaret ettiler. Yavru vatan Kıbrıs’tan gelen heyeti Erzurum’da ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Orhan, “Kapılarımızın ve yüreğimizin her zaman açık olduğu Kıbrıs’tan sayın bakanımızı, sayın başkanımızı ve bürokratlarını ilimizde ve ilçemizde ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. Tatlısu ile kardeş belediye projesi kapsamında ilimize ve ilçemize teşrif eden değerli konuklarımıza hemşehrilerimiz adına hoşgeldiniz diyorum. İlimizin ve ilçemizin tabii ve doğal güzelliklerinin yanında, tarihi ve turistik yerlerini gezdirme imkanı bulacağız. Pazar gününe kadar ilçemizde konaklayacak olan kıymetli konuklarımız umarım ilimizden ve ilçemizden memnuniyetle ayrılırlar.” ifadelerini kullandı.

Bakan Berova ve Başkan Orçan da, Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’a misafirperverliği için teşekkür ederek, Doğu Anadolu Bölgesi’nin güzide kenti Erzurum’da ve Aziziye’de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Ziyarette Bakan Dr. Berova Aziziye Belediyesi şeref defterine duygularını yazdı. Başkan Orhan, konuk bakan ve beraberindeki misafirlerine yöresel ürünlerden oluşan çeşitli hediyeler takdim ederken, konuklar da beraberinde getirdikleri özel tablolardan Başkan Orhan’a hediye ettiler.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.