AZİZİYE KARLA MÜCADELEDE HIZ KESMİYOR

Geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışının ardından cadde ve sokaklarda hummalı bir çalışma başlatan belediye ekipleri, yolların açılmasının ardından kaldırım temizleme ve kar kaldırma çalışması yapıyor. Belediye, kar yağışının etkili olduğu andan itibaren tüm imkanlarını seferber ederken, oldukça geniş bir alana hizmet üretmesine rağmen, vatandaşın sorun yaşamaması için gecesini gündüzüne katıyor.

Dadaşkent ve Ilıca’nın yanı sıra 69 mahalle statüsünde köyü bulunan belediye, kar yağışının ardından tüm ekip ve ekipmanlarıyla adeta teyakkuza geçiyor. Greyder, kepçe, küreme-tuzlama aparatlı kamyonlar, kar püskürtme makineleri ve 50 kişilik ekiple karla mücadele seferberliği sürüyor.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçenin 1702 kilometrekare alana sahip olduğunu, böylesine büyük bir coğrafyada karla mücadelenin zor bir iş olmasının yanında büyük külfet doğurduğunu ifade etti. Başkan Orhan, “Bu zorluklara rağmen gerek ilçe merkezlerinde ve gerekse köy yollarında hemşehrilerimizin sorun yaşamaması için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

Karın etkili olduğu andan itibaren yolları açık tutmak için ekiplerin 24 saat mesai yaptığına işaret eden Başkan Orhan, “Karla mücadele çalışmalarımız yolların açılmasının ardından kaldırım temizleme ve kar kaldırma çalışmasıyla devam ediyor. İlçemiz genelinde yaptığımız çalışmayla hemşehrilerimizin ayağının buza ve kara gelmemesi için mücadelemiz sürüyor. Halkımızın gösterdiği sabır ve ekiplerimizin ortaya koyduğu kararlılıkla kar, ilçemiz için ciddi sorun olmuyor.” ifadelerini kullandı.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.