BAŞKAN ORHAN’DAN ERZURUM KONGRESİ MESAJI

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Milletimizin birlik ve beraberliğinin en önemli sembollerinden 23 Temmuz Erzurum Kongresi’nin sene-i devriyesini idrak etmenin sevinç ve gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Erzurum Kongresi’nin 97. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Orhan, şunları kaydetti: “İstiklalimizden ve vatanın bölünmez bütünlüğünden asla vazgeçmeyeceğimizi tüm dünyaya ilan edişimizin somut göstergesi olan Erzurum Kongresi, kurtuluş meşalesinin yakılarak, milletimizin kendi kaderini tayin etme yönünde attığı en büyük adımlardan biri olması hasebiyle ayrıca önemlidir. Dün milli birlik ve beraberliğin o muazzam meyvesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşuna öncülük yapmış olan şehrin, yüzyıllar boyunca bağımsızlık ateşiyle yanıp tutuşan halkı, bugün milletin iradesine yapılmış o çılgın saldırı karşısında an dahi olsa düşünmeden caddeleri ve sokakları doldurmuş ve şehrimizde bu kalkışma adına ciddi bir hamlenin yapılmasını önlemiştir. Yüzyıllar boyunca Anadolu’nun kalesi olmuş ve milli birlik ve beraberliğin sembolü haline gelmiş bu kutlu şehrin halkı, dün kurtuluş meşalesini yakarak manda ve himaye karşısında dimdik ayakta durduğu gibi bugün de darbe karşısında dimdik ayakta durarak bir kez daha “söz konusu vatansa gerisi teferruattır” sözünün vücut bulmuş hali olmuştur. Tüm bu duygu ve düşüncelerle, Erzurum Kongresi'nin yıl dönümünü kutluyor, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum.” 



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.