KUMLUYAZI, KÖY KONAĞI VE TAZİYE EVİ İLE İMAM EVİNE KAVUŞTU

Aziziye Belediyesi mahalle statüsündeki köylere yönelik yatırımlarını sürdürüyor. Belediye, “Konaksız köy kalmayacak” sloganıyla mahalle statüsündeki köylerini birer birer köy konağı ve taziye evine kavuşturuyor. Geçtiğimiz yıl 15 köyü mahalle konağına kavuşturan belediye, bu yıl da bahar sezonu ile birlikte Kumluyazı köy konağı ve taziyevi ile imam evinin açılışını yaptı. Açılışa AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Gürbüz Keleş, Aziziye İlçe Müftüsü Nurettin Akgül, İlçe Tarım Müdürü Ümit Koç, DİVA-SEN Erzurum Şube Başkanı Osman Temel, Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yücel Karakaya, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

TAŞKESENLİOĞLU: TEK AŞKI AZİZİYE’YE HİZMET OLAN BİR BAŞKANIMIZ VAR

Açılışta bir konuşma yapan AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, yapılan hizmetlerin Aziziye ilçesine ve Kumluyazı Mahallesi’ne hayırlı olması temennisinde bulundu. Taşkesenlioğlu, “Aziziyemizin genç bir belediye başkanı var. Biz kendisiyle gurur duyuyoruz. Tek aşkının Aziziye’ye hizmet olduğunu da biliyoruz.” dedi.

AK Parti iktidarının 15 yılda sadece bina dikmekle, yol yapmakla uğraşmadığını dile getiren Taşkesenlioğlu, “Kalpleri onarmaya, gönüllere girmeye uğraştık. Çünkü biz şuna inandık, eğer rabbül alemin adına hareket edersek, onun lütfü bizim yanımızda olacaktır. Cumhurbaşkanımz sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu’nun ifade ettikleri şu cümle çok önemliydi. ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın.’ İnsan olacak ki devlet olsun. İnsana hizmet ettiğimizde de Allah’ın rızasını kazanmak için hizmet ediyoruz. Buraya bu binayı dikerken gerek Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız, gerekse Aziziye Belediyemizin tek bir düşüncesi var. Bu köyde yaşayan insanlarımızın toplanma yeriyle ilgili bir ihtiyaçları varsa, bunu giderecek olan bizleriz. Sizlerin ihtiyaçlarını gördükçe kafamızı yastığa huzurla koyabilme şiarıyla hareket ediyoruz. Tek derdimiz bu.” diye konuştu.

MİLLETİMİZE HİZMETKÂR OLDUK

“Biz 1 Kasım’dan önce söz verdik. Dedik ki, siz bize destek olun, biz de size hizmetkar olalım.” diyen Taşkesenlioğlu, şunları kaydetti: “Köylümüze ve çiftçimize bir vaademiz vardı, yerine getirdik. Yemdeki ve gübredeki KDV’yi kaldırdık. Tarım Bakanlığımız yeni bir çalışma yapıyor ve çiftçimizin cebine yansıyacak şekilde düzenlemeler getirilecek. Tek derdimiz var, bu toprakların bereketini alarak yaşamak. İnsanımızın ürettiğiyle mutlu olmasını sağlamak. Ben hakikaten üzülüyorum. Ben göç eden bir ailenin çocuğuyum. Benim babam rızkını burada bulmuş olsaydı bizim ne işimiz var el kapılarında. İstiyoruz ki, Kumluyazı’daki hemşehrimiz de burada üreterek kazansın. İstiyoruz ki, Aziziye’nin her hangi bir mahallesinde üreten abim, ablam burada üretebilsin. Biz üreten emek verenin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz.”  

Taşkesenlioğlu, “Allah bu vatandan ezanı eksik etmesin, Allah bu bayrağın göklerde yüzbinlerce yıl bağımsız ve özgür dalgalanmasını nasip etsin. Allah bize kendi dinine hizmet etmeyi nasip etsin.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

ORHAN: KOLEKTİF RUHUN GÜZEL BİR ÖRNEĞİNİ SERGİLEDİK

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da, Ak belediyecilik anlayışıyla ilçede bir hizmet rüzgarı estirdiklerinin altını çizerek, “Belediyecilik hizmetlerinde önceliklerimizin başında kolektif çalışma ruhu gelmektedir. Burada, Büyükşehir Belediyemiz, Aziziye Belediyemiz ve Kumluyazı mahalle sakinleri el ele vererek kolektif çalışma ruhunun güzel bir örneğini sergiledik. Bu güzel yatırımları el birliğiyle yaptık.” ifadelerini kullandı.

1702 kilometrekare alana hizmet ürettiklerine dikkat çeken Başkan Orhan, 69 mahalle statüsündeki köyün yanısıra Ilıca ve Dadaşkent’i de içine alan oldukça geniş bir coğrafyada hizmet rüzgarı estirdiklerini kaydetti.

AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Gürbüz Keleş ise, insana hizmeti esas alan ak belediyeciliğin güzel bir örneğinin Aziziye’de sergilendiğine işaret etti. Keleş, belediyenin yaptığı çalışmalarla, teşkilat olarak gururlandıklarını sözlerine ekledi.

Kumluyazı Mahalle Muhtarı Refik Güler de, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Aziziye Belediyesi’ne mahallesine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Okunan Kuran-ı Kerim ve duaların ardından kurban kesilmesiyle köy konağı ve taziye evi ile imamevinin açılış kurdelesi Milletvekili Taşkesenlioğlu ve Başkan Orhan tarafından kesilerek hizmete açıldı.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.