ÇOCUKLAR TİYATRO İLE BULUŞTURULDU

Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Gençlik Komisyonu bünyesindeki Kültür Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyun, Aziziye Belediyesi’nin katkılarıyla Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Nenehatun Konferans Salonu’nda sahnelendi.

Toplumun temel sağlık problemi olan ve çocuklar arasında gittikçe yaygınlaşan obeziteye dikkat çeken çocuk oyununu, ilçedeki Vali Vefik Kitapçıgil ile Fatih İlköğretim Okulu öğrencileri izledi. Minik öğrencilerin oldukça eğlendiği müzikli oyunda, sağlıksız beslenmenin çocukların bedensel gelişimlerini olumsuz etkilediği, sebze, meyve ve süt gibi besinler alan çocukların ise sağlıklı ve güçlü oldukları vurgulandı. Oyun, minik izleyicilerinden tam not aldı.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, çocukların eğlenirken öğrendiği, sağlıklı nesiller yetişmesi açısından büyük önem arzeden güzel bir oyun olduğunu ifade etti. Çocuklara daha iyi bir gelecek sunmak, sağlıklı ve topluma faydalı bireyler yetişmeleri adına bir dizi sosyal, kültürel ve sanatsal içerikli projeler geliştirdiklerinin altını çizen Başkan Orhan, bu program çerçevesinde obezite sorununa dikkat çekmek amacıyla sahnelenen tiyatroyu çocuklarla buluşturduklarını kaydetti. Başkan Orhan, oyunun sahnelenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

ER-VAK Kültür Sanat Yönetmeni olan ve çocuk oyununun da yönetmenliğini üstlenen Ferhat Raşit Kına, tamamı üniversite öğrencilerinden bir ekibe temel oyunculuk ve tiyatro kuramsal dersi verdiklerini kaydetti. Giderek yaygınlaşan toplumsal sorunlar hakkında oyunla sahnelemeye başladıklarının altını çizen Kına, “Bu yıl özellikle çocuklar arasında büyük sorun olan obezite ile ilgili bir çocuk oyunu hazırladık. Abur Cubur Mahallesi isimli çocuk oyunumuzu sahnelemeye başladık. Oyunumuza sahip çıkarak Aziziye ilçesindeki çocuklarla buluşturan Belediye Başkanımız Muhammed Cevdet Orhan’a ve ekibine teşekkür ediyoruz." dedi.

Ferhat Raşit Kına’nın yönettiği oyunun kadrosunda, Meliha Kaya, Eda Sümeyye Salın, Sevgi Ödemiş, Sümeyye Özenç, Şeyda Köknar, Şeyma Gülenç, Selbinaz Atasever, Yağmur Kozan, Eşref Bilge Uğurlu, Kübranur Gökbulut, Burcu Büşra Şen, Taha Topallı, Uğurcan Ayçiçek, Cansu Demir, Özge Efe ve Cansu Bozdoğan yer alıyor.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.