AZİZİYE’DEN ÜRETİM VE İSTİHDAMA BİR DESTEK DAHA...

Aziziye Belediyesi üretim ve istihdama yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Mesleki eğitim kurslarını yeni kurulan Aziziye Mesleki Eğitim Derneği çatısı altında toplayan belediye, ilçedeki hanımlara yeni bir üretim ve istihdam alanı oluşturdu. Hanımlar tarafından üretilen çeyizlik eşyalar, dernek sayesinde pazarlama ve satış imkanına kavuştu.

Aziziye Mesleki Eğitim Derneği hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Saltuklu Mahallesi’nde yapılan açılışa, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Lokman Özdemir, Halkbank Dadaşkent Şube Müdürü Bülent Pesen, BTC Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya ile kursiyerler ve yakınları katıldı.

KAYMAKAM ÖZ: ŞEHRİMİZİN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ

Açılış töreninde konuşan Kaymakam Öz, kaymakamlık ve belediye işbirliğinin yanısıra çeşitli kurum ve kuruluşların desteğiyle ilçede üretim ve istihdama yönelik kurslar düzenlendiğini kaydetti. Erzurum’un tarihi, kültürü ve doğal güzellikleriyle özel bir şehir olduğunun altını çizen Öz, “Şehrimizin kıymetini bilmemiz, değerlerini korumamız lazım. Bunlarla birlikte çok çalışmamız ve birbirimizi sevmemiz gerekiyor.” dedi.  Kaymakam Öz, belediyenin sahip çıkarak hem sosyal, hem de ekonomik yüreklendirmesiyle kursların niteliğinin ve çeşitliliğinin daha da artacağını sözlerine ekledi.

BAŞKAN ORHAN: ÜRETİM VE İSTİHDAMA YÖNELİK YATIRIMLARI ÖNEMSİYORUZ

Aziziye’nin katılımcı ve sosyal belediyeciliğin önemli merkezlerinden biri haline geldiğini vurgulayarak konuşmasına başlayan Başkan Muhammed Cevdet Orhan, üretim ve istihdama yönelik yatırımları çok önemsediklerinin altını çizdi. “Amacımız, bacılarımızın, annelerimizin, ablalarımızın evde geçirdikleri vakitlerini katma değer sağlayarak, kendilerine ve ekonomimize geri dönüşüm sağlamaktır.” diyen Başkan Orhan, şunları söyledi: “Eğer hanımlarımızın ellerinden bir beceri geliyorsa ve bu beceri de belli kesimler tarafından hoş bir şekilde karşılık buluyorsa, inanın bu karşılığı, bu emeği desteklemeyi biz belediye olarak görev addediyoruz. Bizim hanımlarımız için sosyal tesis projesi hedeflerimiz arasında var ve inşallah bunu gerçekleştireceğiz. Özellikle aile ekonomilerine katkıda bulunmayı amaçlayan hanımlarımıza sonuna kadar destek olacağız.”

Konuşmaların ardından Aziziye Meslek Edindirme Derneği hizmet binasının açılış kurdalesini Kaymakam Öz ve Başkan Orhan birlikte kestiler. Daha sonra bina içinde açılan sergileri ve kursları gezen katılımcılar, birbirinden güzel el emeği göz nuru ürünler ortaya çıkaran kursiyerleri tebrik ettiler.   



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.