AZİZİYE’DE 20 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ

Aziziye’de 20 yıldır başta Maliye ve SGK olmak üzere, çeşitli kurumlar tarafından koyulan şerhlerden dolayı tapularını almayan işyeri, konut ve arsa sahibi yaklaşık 150 kişiye tapuları törenle teslim edildi.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Çözüm odaklı hizmet vizyonumuzun önemli bir ayağını sorunların yerinde tespiti ve çözümü oluşturmaktadır. Biz canla başla hemşehrilerimize sorunları çözülmüş, yaşanabilir bir ilçe oluşturmak için çalışıyoruz.” dedi.

Başkan Orhan, ilçede başta icra ve şerh sorunu olmak üzere, çeşitli nedenlerden dolayı yaklaşık 20 yıldır tapularını alamayan işyeri, mesken ve arsa sahiplerine düzenlenen törenle tapularını verdi. Yaklaşık 20 yıl önce satışı yapılan Ilıca Sanayi sitesindeki dükkanlar, Öz Efe ve Bozkurtlar Yapı Kooperatifi’ndeki konutlar ve yine Ilıca ile Dadaşkent’teki bazı arsalar, belediyenin başta Maliye ve SGK borçları olmak üzere çeşitli kurumların şerhlerinden dolayı tapularını alamıyorlardı. Başkan Orhan’ın talimatıyla Aziziye Belediyesi’ndeki ilgili birimler ile belediye encümenlerinin ve ilçe Tapu Müdürlüğü’nün koordineli çalışması sonucunda sorun çözüldü ve 150’ye yakın hak sahibi tapusuna kavuştu.

22. Dönem Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Aziziye Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Selim Alak, Ilıca Mahalle Muhtarı Timur Meral ve hak sahiplerinin katıldığı tapu dağıtım töreni Ilıca’da gerçekleştirildi.

SÖZLERİMİZİ BİRER BİRER TUTUYORUZ

Törende konuşan Başkan Orhan, “Seçim dönemi yaptığımız toplantılarda ve ziyaretlerde hemşehrilerimiz öncelikli sorunlarından birisinin de tapu olduğunu aktarmışlardı. Biz ilçemizin sorunlarını birer birer çözeceğimizi taahhüt ederek göreve talip olmuştuk. Hemşehrilerimizin teveccühüne ve güvenine layık olmak adına sorunları çözüme kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Tapu sahibi olmadan alınan arsanın ve arsa üzerindeki mülkün kullanılmasının her alanda önemli sıkıntılara yol açtığına işaret eden Başkan Orhan, sorunun çözülmesiyle Ilıca Sanayi Sitesi, Bozkurtlar ve Öz Efe Yapı Kooperatifleri ile yine bazı bölgelerdeki arsa sahiplerinin rahat bir nefes aldığını kaydetti.

20 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ

Yaklaşık 20 yıllık tapu sorununa parmak bastıklarına işaret eden Başkan Orhan, “Parasını yıllar önce ödemiş olmasına rağmen, tapusunu alamayan hemşehrilerimiz ve esnaflarımız tapularına kavuştular. İlk etapta 150 civarında hemşehrimiz tapusu aldı. İlçemizde birçok hemşehrimizin tapusunun olmadığını biliyoruz. Bu vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında çalışmalarımız sürüyor. Sorunun çözümü için gecesini gündüzüne katan ekip arkadaşlarımıza, encümen üyelerimize Tapu Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Tapuların ilçemiz ve hemşehrilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

ILICALI: HİZMETTE SAMİMİYET BUDUR

22. dönem Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ise konuşmasına, Başkan Muhammed Cevdet Orhan’ı başarılarından dolayı kutlayarak başladı. İlçenin kangren haline gelmiş önemli bir sorununun çözüldüğüne şahitlik etmesinin kendisini ziyadesiyle mutlu ettiğini dile getiren Ilıcalı, “Bir yıl önce hizmete başlayan belediye başkanımız, 20 yıla aşkın sorunu çözüme kavuşturuyor. Bu hizmette samimiyetin, azmin ve fedakarlığın göstergesidir. Ben kendisini ve ekip arkadaşlarını yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Tapuların değerli hemşehrilerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

ALAK: ESNAFIMIZ RAHAT BİR NEFES ALDI

Tapu sahipleri adına konuşan Aziziye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selim Alak da, esnafın rahat bir nefes aldığına vurgu yaparak, “20 yıllık bir sorunumuz daha çözüme kavuştu. Esnafımız parasını ödeyip hak sahibi olduğu halde işyeriyle ilgili herhangi bir tasarrufta bulunamıyor, kredi ve satış işlemlerinde sorun yaşıyordu. Göreve başlarken sorunun çözümü noktasında hassasiyet gösteren belediye başkanımız bizleri rahatlattı. Aziziye halkı adına, esnaflarımız adına kendisine teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından hak sahiplerine tapuları Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ile 22. Dönem Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı tarafından teslim edildi. 



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.