HİÇBİR SALDIRI, BİZİ YILDIRAMAZ, KORKUTAMAZ

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Milletimizin duası ve desteğiyle çıktığımız bu kutsal hizmet yolculuğunda, hiçbir menfur saldırı bizi yıldıramayacak, korkutamayacak, hizmet sevdamızdan vazgeçiremeyecek. Bizim Allah’tan başka kimseden korkumuz yok.” dedi. 

Dün makamında uğradığı silahlı saldırı olayı ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Orhan, öncelikle sağlık durumunun iyi olduğunu müjdeledi ve kısa bir süre sonra hizmete kaldığı yerden devam edeceğini vurguladı.

Saldırı olayını gerçekleştiren Eyüp Adanır isimli şahsı tanıdığını ve belediyeye her geldiğinde kendisiyle görüştüğünü dile getiren Başkan Orhan, “Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki, şahıs Gezköy’deki kamulaştırmadan her türlü hakkını almış, olayın kamulaştırma ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Şahıs Gezköy’de beslediği köpekleri dövüştürerek ve satarak bu işin ticaretini yapmaktadır. Kendisiyle adaylığım döneminden tanışıyorum ve bizden hazine arazisini kendisine tahsis etmemizi, aynı işi yapmaya devam edeceğini söyledi. Biz de böyle bir şeyin mümkün olamayacağını, eğer bir hayvan sevgisi ve bir köpek sevgisi varsa belediye bünyesinde açılacak bir hayvan barınağında kendisini istihdam edebileceğimizi ifade ettik. Şahıs bizim bu önerimizi reddederek, Gezköy’ün kamulaştırılması sırasında Ömertepe Mahallesi bölgesinde yapılan ahırların yanında hazine arazisinin kendisine tahsis edilmesini istedi. Geçtiğimiz dönemde kendisiyle beraber 4 kişinin daha ahır talebi olduğu için dönemin Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulan imar tadilatı reddedilmiş ve aradan bir yıl geçmediği için de bizim bunu tekrar Büyükşehir Belediyesi’ne göndermemiz mümkün değildi. İlgili şahısla defalarca istişare etmemize rağmen, mera olarak kullanılan hazine arazisinin kendisine tahsis edilmesi talebi dışındaki her türlü önerimizi reddetti. Biz de kanunların verdiği yetki dışında yapabileceğimiz bir şey olmadığını köpek dövüştüren, bu işin ticaretini yapan birine mera olarak kullanılan hazine arazisinin tahsisinin mümkün olamayacağını söyledik. Şahıs olay günü de öğlen arası Başkan Yardımcımız İlhan Umut Akdaş ile toplantı yaparken, makam odama girerek hiçbir şey söylemeden saldırıyı gerçekleştirdi. Saldırı sırasında ayağa kalktığım için kurşunlar ayaklarıma isabet etti. Ayağa kalkmamış olsaydım, belki bugün daha vahim bir sonuçla karşı karşıya kalmış olabilirdim. Canıma kast etme girişiminde bulunan şahısla ilgili kanuni yollardan her türlü hakkımı arayacağım” diye konuştu.

KARARLI BİR ŞEKİLDE HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ

Bu tür menfur saldırıların kendisini hizmet sevdasından vazgeçiremeyeceğinin de altını çizen Başkan Orhan, “Biz halkımızın duasını ve desteğini arkamıza alarak yola çıktık. Hiçbir güç, hiçbir saldırı, bizim halkımıza hizmet sevdamızı engelleyemez, bizi korkutamaz, bizi yıldıramaz ve bizi kutsal hizmet yolundan alıkoyamaz. Kararlı bir şekilde, yılmadan, korkmadan hemşehrilerimize hizmete devam edeceğiz. Biz her zaman hemşehrilerimizin duasını ve desteğini arkamızda hissediyoruz. Hemşehrilerimizle birlikte bu hizmet yolunda yürüyoruz. Partimizin bizlere yüklediği ak hizmet vizyonuyla ilçemizi layık olduğu yere taşımak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerini kullandı.

Başkan Orhan, olay anından itibaren kendisiyle yakından ilgilenen Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve doktoru olan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak başta olmak üzere, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e ve teşkilatına, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ertuğrul Sevüktekin’e ve teşkilatına, kurum amirlerine, partililere, Araştırma Hastanesi doktor ve personeli ile ilçe sakinlerine teşekkür etti. 



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.