BAŞKAN ORHAN’DAN ANLAMLI HEDİYE

Aziziye Belediyesi tarafından vatandaşlara sabah namazı sonrası çorba ikram edilerek, Kuran-ı Kerim hediye edildi.

Binbir Hatim geleneğinin yaşatıldığı Erzurum’da Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan cemaate eşlik etti. Aziziye İlçe Müftüsü Nurettin Akgül, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ertuğrul Sevüktekin, Belediye Başkan Yardımcıları Halil Özcan, İlhan Umut Akdaş, Meclis Üyeleri Mehmet Akarsu ve Adnan Korkmaz ile birlikte Ilıca Çarşı Camii’nde vatandaşlarla çorba içen Başkan Orhan, daha sonra cemaate Kuran-ı Kerim hediye etti.

Binbir hatim geleneğinin asırlardır Erzurum’da yaşatıldığını dile getiren Başkan Orhan, Pir Ali Baba’nın başlattığı bu geleneğin yaklaşık 500 yıldır devam ettiğini ifade etti. Başkan Orhan, “Hayat rehberimiz olan Kuran-ı Kerim şüphesiz ki dünyamızı ve ahiretimizi ışıklandıran güneşimiz. Erzurum’un bir çok camisinde olduğu gibi, ilçemizde de iki camide Binbir Hatim geleneği yaşatılmaktadır. Şüphesiz bu gelenek Erzurum’a çok yakışıyor. Binbir Hatimleri başlatan Pir Ali Baba’nın Erzurum’da türbesinin bulunması bu geleneği ilimiz için daha bir anlamlı kılmaktadır. Bu hayırlı geleneğe hemşehrilerimizin gösterdiği ilgi memnuniyet vericidir. Binbir Hatim geleneğinin şehrimizin manevi dünyasına uygun olarak yaşatılması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Sabah namazı sonrası çorba ikramımızı da gelenekselleştirerek cemaatimizle kaynaşma ve istişare toplantılarımızı sürdüreceğiz.” diye konuştu.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.