BAŞKAN ORHAN TABYALARA YÜRÜDÜ

Osmanlı- Rus Savaşı'nda düşmesi üzerine Erzurum halkının 137 yıl önce taş, sopa ve baltalarla geri aldığı Aziziye Tabyaları'na bu yıl ikincisi düzenlenen 'Erzurum Tarihine Yürüyor' adlı etkinliğe katılan on binlerce kişi atalarının izinde yürüdü.

Başkan Orhan, 9 Kasım Tabyalar Platformu'nun organize ettiği yürüyüşün çok anlamlı olduğunu ifade ederek, “Büyük ilgi gösterdikleri için Erzurumlular'a teşekkür ediyorum. İlçemizin ismini aldığı Aziziye Tabyaları’nda düzenlenen bu güzel etkinlik bizler için ayrıca bur gurur vesilesi oldu. Müftü bey, muhteşem bir dua ile bizi o geçmiş günlerin maneviyatına yükseltti. Buna inşallah Erzurumlular olarak bizler ve gençlerimiz de sahip çıkar. Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve yürüyüşe katılan tüm Dadaş hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum."

Aziziye Tabyaları'na tırmanış etkinliğine Vali Ahmet Altıparmak, AK Parti grup Başkan Vekili Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Ağrı Milletvekili Erzurum İl Koordinatörü Ekrem Çelebi, Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Müftü Hasan Çınar, kamu kurum müdürleri, öğrenciler, askerler, sivil toplum kurumları, izciler ile çocuk, yaşlı ve gençlerden oluşan yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Yürüyüşe katılanlara Aziziye Belediyesi Kültür Yayınları arasında yer alan “93 Harbi – Aziziye Şahlanışı” hediye edildi.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.