ERVAK’IN GENÇLERİNDEN BAŞKAN ORHAN’A ZİYARET

Gençler, Başkan Orhan’a, Erzurum’un bugünü ve yarınıyla ilgili yapmayı planladıkları çalışmaları anlatarak destek istediler.

Yurtiçinde ve yurtdışında Erzurum’u layık olduğu şekliyle tanıtmak, Erzurum’da yaşayanların ihtiyaçlarını karşılamak için kamu ve özel kuruluşlarla işbirliği yapmak, onları teşvik ederek her türlü kültürel faaliyetin yoğun bir biçimde sürdürülmesi misyonu ile yola çıkan Erzurum Kalkınma Vakfı’nın (ERVAK) Gençlik Teşkilatı, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ı ziyaret ettiler. Programa ERVAK Gençlik Kolları Teşkilatı Başkanı Emre Çomaklı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Gerçekleştirmeyi hedefledikleri çalışmaların başında Erzurum’un nitelikli tanıtımı, kültürel yozlaşmayla mücadele, gençlerin bonzai gibi uyuşturucu maddelerden korunması ve bilinçlendirilmesi konu başlıklarının olduğunu belirten gençler, Başkan Orhan’dan yapacakları çalışmalarda destek istediler.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ERVAK’ın çok eski ve köklü bir vakıf olduğunu, Erzurum’un öz değerlerini koruması ve kültürünü gelecek nesillere aktaracak kurumların başında geldiğini belirtti. Başkan Orhan, sözlerine şu şekilde devam etti: ”Önemli olan şehrimizin büyümesi, ilerlemesi ve hem ekonomik, hem de sosyo-kültürel açıdan, eskiden olduğu gibi büyük şehirlerin arasına girebilmesidir.”

EKSİ 40 DERECEYİ YALNIZCA BİZ GÖRMÜYORUZ

Sert karasal iklimin kalkınmaya ve gelişmeye engel olmaması gerektiğini savunan Başkan Orhan, “Erzurumlular olarak hep soğuktan yakınıyoruz, ancak eksi 40’ı gören tek memleket biz değiliz. Rusya, İzlanda gibi bunun örneğinin yaşandığı birçok yer var. Önemli olan ortak aklı harekete geçirmektir. Örnek olarak, Erzurum’da yükseköğrenim gören öğrencilerin önemli bir oranı; Erzurum Cağ kebabını, kadayıf dolması yemeden, Oltu Taşı tesbihini almadan, Palandöken Dağımızda kayak yapmadan, Ilıca’daki, Hasankale’deki termal tesislerimize girmeden ve Aziziye Tabyalarımızı ziyaret etmeden gidiyorlar. Bu zenginliklerimizi iyi bilip, fırsata çevirerek şehrimize katma değer olarak sunmalıyız. Bu anlamda yapılacak her türlü çalışmaya destek vererek taşın altına elimizi sokarız.” dedi.

ERZURUM PAYDASINDA BİRLEŞECEĞİZ

Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Gençlik Teşkilatı Başkanı Emre Çomaklı, önceliklerinin Erzurum olduğunu ve yakın gelecekte Erzurum’daki tüm gençlik yapılanmalarıyla görüşmeler yaparak, bir gençlik platformu oluşturma arzularının olduğunu belirtti. Bu gençlik platformunun siyasetten uzak tamamen Erzurum paydasında birleşeceğini ifade eden Çomaklı, şu şekilde konuştu: ”Göreve gelir gelmez, önceliğimiz şehrimizin güncel problemleri oldu. Büyüklerimizle ve ekibimizdeki arkadaşlarımızla istişare ederek, şehrimizin sorunlarını öncelikli olanlardan başlayarak maddeler halinde belirledik.”

SORUNLARIMIZI İSTİŞARE İLE ÇÖZECEĞİZ

Ayrıca Çomaklı, ”Hedefimiz, ortak olan bu sorunlarımızı Erzurumluluk çatısı altında bir araya gelerek, istişare içerisinde çözmek. Kısa, orta ve uzun vadede yapacağımız ve yapılması gereken çalışmaları belirledik. İnşallah devlet büyüklerimizin katkılarıyla ve halkımızın desteğiyle başaracağız. Aziziye Belediye Başkanımız, Türkiye’nin en genç belediye başkanı ve gençlerin başkanı. Biz bunun için ziyaretlerimizin ilkini Muhammed Cevdet Orhan Başkanımızı ziyaret ederek başlattık. Başkanımıza bize gösterdiği ilgi ve alakadan, vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.