ILICA KABUĞUNU KIRIYOR

TOKİ’de ihale sırası alınan projeyle Ilıca’nın merkezi silbaştan yenilenecek. Proje içerisinde 380 konut, 114 işyeri, bir kültür merkezi ve 30 dönümlük mesire alanı bulunuyor. 
Ilıca’nın çehresiyle birlikte kaderini de değiştirecek olan dev kentsel dönüşüm projesi için geri sayım başladı. Toplu Konut İdaresi’nde (TOKİ) ihale sırası alınan dönüşümle, Ilıca’nın merkezini ilgilendiren ve kaplıcaların çevresini de açacak olan proje kapsamında, 380 konut, 114 işyeri ve 30 dönümlük mesire alanı ile bir kültür merkezi için ihale sürecinin başlatılması ilçede büyük heyecan uyandırdı.
Aziziye’de kentsel dönüşüm hız kesmeden devam ediyor. İlçeyi cazibe merkezi haline getirecek ve Ilıca’nın çehresini değiştirecek kentsel dönüşüm projesi için TOKİ’de ihale sırası alındı. Bir yandan ihale sırası beklenirken, diğer yandan Eski Mahalle ile Yeşil Mahalle’de enkaz kaldırma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
ILICA’NIN ÇEHRESİNİN DEĞİŞMESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, uygulanan kentsel dönüşüm projeleriyle ilçenin çehresinin değişeceğinin ve cazibe merkezi haline gelmiş, yaşam alanlarıyla örnek bir ilçe oluşturulacağını söyledi.
Ilıca’nın bir değişim ve dönüşüm süreci yaşayacağının altını çizen Başkan Orhan, termal zenginliğiyle ön plana çıkan ilçede kaplıcaların çevresini de ilgilendiren kentsel dönüşüm projesiyle ilçenin cazibesinin daha da artacağını vurguladı. TOKİ’de ihale sırası bekleyen projenin Ilıca’nın merkezini ilgilendirdiğini hatırlatan Başkan Orhan, “İlçede kent dokusuna uygun olarak inşa edilecek yeni konutlar ve iş yerleri, Ilıca’nın çehresini değiştirecek. İhale için artık geri sayım başladı. Biz Eski Mahalle’de son enkazları da kaldırma çalışmalarını sürdürüyoruz. Yine 890 konutun planlandığında Yeşil Mahalle bölgesinde de bir yandan tapu devirleri alınmakta, diğer yandan yıkım çalışmaları hız kesmeden devam etmektedir.” dedi.
HEMŞEHRİLERİMİZLE EL BİRLİĞİ İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ
İlçe halkının yaşam kalitesini yükseltmek ve örnek bir yaşam merkezi oluşturma taahhüdünde bulunduklarının altını çizen Başkan Orhan, “Halkımıza verdiğimiz sözleri birer bire yerine getireceğiz. Erzurum’un en eski yerleşim alanlarından biri olan Ilıca, şehrin giriş kapısı olması nedeniyle de Erzurum adına önemli bir misyon üstlenmiş durumda. Biz ilçemizin taşıdığı önemin farkında olarak kentsel dönüşümle bir değişim süreci başlattık. Ilıca eski cazibesini yakalayacak, özlenen ilçe kıvam ve kalitesini yakalayacaktır. Göreve başladığımız ilk günden itibaren ilçemizin çehresinin değişmesi adına ekibimizle birlikte hassasiyetimizi ortaya koyup, inşallah hemşehrilerimizin de desteğiyle ilçemizin kaderini el birliğiyle değiştireceğiz.” ifadelerini kullandı.
ILICA’YI ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GETİRECEK PROJE
Ilıca’nın termal zenginliği ve turizm potansiyeliyle ön plana çıkan bir bölge olduğunu vurgu yapan Başkan Orhan, kentsel dönüşüm projelerinin gerçekleşmesinin ilçenin cazibesini artıracağını ve Ilıca’yı bir çekim merkezi haline getireceğini belirtti.
“Bizim Ilıca ile ilgili derdimiz, düşüncelerimiz farklı.” diyen Başkan Muhammed Cevdet Orhan, “İnşallah önümüzdeki yıllarda Ilıca artık farklı bir konuma ve çehreye kavuşacaktır. Hayata geçirilecek projelere ilçemizin cazibesini artıracak, sadece Erzurum’da değil, Türkiye’de adından söz ettirecek bir konuma gelecektir. Çehresinin değişmesiyle bir mesire alanı haline gelecek olan Ilıca, sadece Erzurum’da değil, tüm bölgeden insanların akın edeceği bir turizm merkezi haline gelecektir.” diye konuştu.
Başkan Orhan, kentsel dönüşüm projelerine desteklerinden dolayı Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a, Erzurum milletvekillerine, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ve ilçede görev yapmış belediye başkanlarına teşekkür ederek, projelerin ilçe için hayırlı olması temennisinde bulundu.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.