DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ AZİZİYE’DE KUTLANDI

Aziziye Belediyesi’nin de bu yıl içerisinde yer aldığı Dünya Çevre Günü etkinlikleri Aziziye Şeker İlkokulu’nda yapıldı. Kendisi de Çevre Mühendisi olan Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, konuşmasında çevre konusundaki hassasiyetine dikkat çekti.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçedeki Şeker İlkokulu’nda düzenlenen Dünya Çevre Günü etkinliklerine katıldı. Bu yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve çevre haftası etkinliklerinin Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte paydaşları arasında Aziziye Belediyesi de yer alıyor. Etkinlikler kapsamında Şeker İlkokulu’nda düzenlenen çevre haftası programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programa, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rahmi Şenocak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Yavilioğlu, Şeker İlkokulu Müdürü Osman Üstün, ilçedeki kuru amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
BAŞKAN ORHAN’DAN ÇEVRE HASSASİYETİ VURGUSU
Programda konuşan Başkan Orhan, sağlıklı çevreye sahip olmadan dünyada hiçbir şeyin öneminin olmadığını ifade etti. Çevre mühendisi bir belediye başkanı olarak, çevre konusunda büyük hassasiyet gösterdiğini ifade eden Başkan Orhan, çevre bilincini aşılamaya yönelik ve çevre konusunda farkındalık oluşturan etkinliklerin her zaman yanında olduklarını, destekçisi olmayı da sürdüreceklerini kaydetti. Başkan Orhan, “Çevre bilincinin çocuklarımıza aşılanması ve bu konuda yapılacak olan çalışmaları yaşadığımız ortam ve dünya için oldukça önemli buluyorum. Bizlere düşen görev yaşadığımız çevreyi en güzel şekilde koruyarak gelecek nesillere aktarmaktır. Belediye olarak, projelerimizde temiz enerji, yeşil alan uygulamalarını her zaman önceliklerimiz arasında tutuyoruz. Çünkü çevreye verilen en küçük zarar, telafisi olmayan zararlar doğuracaktır. Dolayısıyla adımlarımızı atarken, projelerimizi yaparken, faaliyetlerimizi sürdürürken çevre konusunda oldukça hassas davranıyoruz.” dedi.
ÇEVRE KİRLİLİĞİ İNSANIN DOĞAYA VERDİĞİ ZARARDIR
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rahmi Şenocak da, 20. yüzyılın ikinci yarısı ile birlikte sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunluklarının çevre sorunlarının artmasına sebep olduğuna işaret ederek, “Bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre sorunları insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Ölümlere sebep olan solunum yolu hastalıklarının çoğu hava kirliliğinden kaynaklanmaktadır. Balıklar çevre kirliliğinden en fazla etkilenen canlıların başında gelmektedir. Bu sebeple Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda alınan kararla 5 Haziran Dünya Çevre Günü kabul edilmiştir. Çevre kirliliğini insanın doğaya verdiği zarar olarak da tanımlayabiliriz.” ifadelerini kullandı.
MİNİKLER GÖSTERİLERİYLE BÜYÜLEDİLER
Öğrenciler tarafından çevre konulu şiirlerin okumasının ardından mini gösteriler düzenlendi. Yöresel halk oyunları sergileyen minik öğrenciler, çevre konulu skeçleriyle de etkinliğe renk kattılar. Bar gösterisinin sunulduğu program, çevre konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere takdir belgelerinin ve hediyelerinin verilmesi ile devam etti. Çevre haftası etkinlikleri kapsamında Şeker İlkokulu’nda öğrenciler tarafından hazırlanan resim ve atölye çalışmalarında oluşan sergi açıldı. Başkan Orhan ile protokol üyeleri okul duvarında yazan “Temiz bir çevre senin elinde” sloganının altına boyalı ellerini basarak çevre kirliliğine dikkat çektiler. Şeker İlkokulu’nda düzenlenen çevre haftası etkinlikleri okul bahçesine ağaç dikiminin yapılması ile sona erdi. Başkan Orhan ve protokol üyeleri de burada birçok fidanı toprakla buluşturdular.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.